• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«Студентський волонтерський рух» активно діє!

«Студентський волонтерський рух» активно діє!

Нещодавно студенти І-ІІ курсу cпеціальності 231 «Соціальна робота» факультету педагогіки та психології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, разом із старшим викладачем кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології Юлією Юріївною Руденко відвідали комунальний заклад «Дитячий будинок «Наш дім» міської ради міста Кропивницького».

Захід був проведений у межах діяльності «Студентського волонтерського руху» з метою постійної цілеспрямованої допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Вихователем закладу Дар'єю Миколаївною для зацікавлених гостей було проведено екскурсію. Вона виявилася досить корисною, оскільки ознайомила майбутніх соціальних педагогів з особливостями побуту та проживання у дитячому будинку. Вихователька поділилася досвідом: розповіла про технології практичної діяльності соціального працівника у даному закладі.

Доповнюючи колегу, старший викладач кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології Юлія Юріївна Руденко роз'яснила науково-теоретичну сутність сучасних підходів та інноваційних нюансів соціальної роботи.

Студенти на власні очі побачили новий тип інтернатного дитячого закладу. Уточнимо, що функціонує він за польською моделлю, котра передбачає впровадження індивідуального підходу до вихованців. Безсумнівно, це допомагає дітям краще соціалізуватися й стати успішними громадянами своєї держави у майбутньому.

Дитячий будинок дуже сподобався студентам, вони були приємно вражені умовами життя та достинністю самих вихованцями. У свою чергу, студенти-волонтери принесли дітям подарунки: солодощі, фрукти та одяг.

Інформацію підготувала Каріна Кожевнік

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись