• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Педагогічна практика здобувачів вищої освіти

Педагогічна практика здобувачів вищої освіти – це один з важливих етапів процесу становлення майбутнього вчителя дефектолога. Вона є невід’ємною частиною цілісної системи підготовки студентів до професійної педагогічної діяльності і проводиться з відривом від навчання.

В перший день практики відбулася установча педагогічна конференція для студентів IV курсу факультету педагогіки та психології,  кафедри спеціальної освіти та здоров’я людини, на якій студенти ознайомилися із завданнями педагогічної практики, правами і обов’язками, змістом, отримали зразки звітної документації. Розподіл студентів між базами практики відбувся на підставі  відповідного наказу ректора.

Практика тривала з 04 лютого по 23 лютого 2019 року. Базу практики склали: "НВО № 35 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, позашкільний центр Кіровоградської міської ради Кіровоградської області"  та дошкільний начальний заклад «Дружба» комбінованого типу (ясла-садок) №16 Новенської селищної ради.

image003image001image002

Педагогічна практика розпочалася вчасно без будь-яких порушень. Упродовж першого тижня практично в усіх навчальних закладах  відбулося знайомство наших студентів із особливостями організації навчального процесу, студенти відвідували уроки, вели психолого-педагогічні спостереження.

image004

Починаючи з другого тижня наші практиканти почали проводити уроки.

image005 image006 image007 image008 image009 image010

Період практики протікав цікаво і невпинно. Це були не лише заняття, а й спільні ігри з дітьми, задушевні бесіди, екскурсії, в ході яких кожен майбутній педагог зумів виявити себе з найкращої сторони.

image011 image012 image013

Найбільш приємними моментами стали театралізовані дійства. Усі практиканти перетворилися на артистів. Одягнувши костюми казкових героїв, вони розвеселяли всіх дітей. Діти відповідали щирими усмішками.

image014 image015 image017 image017 image018 image019

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись