• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Побачила світ монографія Сергія Воропая «Олімпійська спадщина Кіровоградщини»

Побачила світ монографія Сергія Воропая «Олімпійська спадщина Кіровоградщини»

9 червня 2021 року в прес-центрі Центральноукраїнського бюро новин відбулася презентація книги «Олімпійська спадщина Кіровоградщини». На презентацію зібралися керівники спортивної галузі нашої області та Кропивницького, провідні фахівці, тренери та журналісти.

Про книгу, праця над якою тривала понад п’ять років, розповів її автор, професор кафедри теорії та методики олімпійського та професійного спорту ЦДПУ ім. В.Винниченка, керівник регіонального відділення Олімпійської академії України Сергій Миколайович Воропай. Це унікальне видання на основі зібраних та узагальнених унікальних архівних матеріалів, що вперше в історії Кіровоградської області знайомить з досягненнями атлетів Кіровоградщини на Олімпійських іграх сучасності з 1952 по 2016 роки. Це зібрання не тільки основних статистичних даних виступів атлетів регіону на олімпійських іграх, але також і цікавих фактів зі спортивної кар’єри найтитулованіших олімпійців Кіровоградщини.

Сергій Миколайович висловив глибоку вдячність президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці, президенту Олімпійської академії України Марії Булатовій, керівнику управління молоді та спорту облдержадміністрації Ірині Глобенко, обласному осередку НОК України, видавництву «Антураж А», за сприяння яких видання вийшло в світ. Автор відповів на питання присутніх та поділився планами щодо роботи над продовженням книги.

Про важливість книги з точки зору історичної спортивної спадщини та виховання нового покоління олімпійців говорив голова Кіровоградського обласного відділення НОК України Олександр Кузьмін. Він висловив надію, що в найближчі роки вдасться винайти необхідні матеріальні ресурси, щоб зібрати інформацію та випустити другу частину монографії, яка повинна бути присвячена тренерам і наставникам атлетів-олімпійців Кіровоградщини.

Спортивний журналіст Юрій Ілючек, який висвітлював змагання двох останніх Олімпіад зазначив, що дане видання матиме важливе значення для пропаганди олімпійських ідеалів серед широких верств населення, особливо серед дітей та молоді, сприятиме популяризації та розвитку олімпійського руху в регіоні, стане безцінним посібником для фахівців галузі фізичного виховання, спорту й освіти, а також гарним подарунком для широкого загалу читачів, які цікавляться історією олімпійського спорту.

Закінчилась презентація активним обговоренням та неформальним спілкуванням. Зокрема, начальник управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Ірина Глобенко запропонувала підтримку у науково-пошуковій діяльності та виданні другої книги. Бажаємо авторові подальших творчих успіхів.

Інформацію надано кафедрою теорії та методики
олімпійського і професійного спорту.

Фото: CBN

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись