• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Олімпійський урок на факультеті фізичного виховання

Олімпійський урок на факультеті фізичного виховання

15 вересня на факультеті фізичного виховання кафедра теорії та методики олімпійського і професійного спорту разом з Кіровоградським обласним відділенням Олімпійської академії України та відділенням НОК України у Кіровоградській області провела зі студентами першого курсу олімпійський урок на тему: «Вихованці факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка на олімпійських аренах».

Модераторами олімпійського уроку були: професор кафедри Воропай С.М. – голова Кіровоградського відділення ОАУ, Аношкін М.І. – провідний фахівець відділення НОК, срібний призер Ігор Олімпіади 2000 року у Сіднеї, випускник ФФВ, заслужений майстер спорту України з велоспорту, почесний громадянин Кропивницького Симоненко Олександр; срібний призер Ігор Олімпіади 2000 року у Сіднеї, вихованець випускника ФФВ заслуженого тренера України з гімнастики спортивної Яровінського О.М. Мезенцев Руслан та студент ІІІ курсу спеціальності: 017 Фізична культура і спорт, молодий посол НОК України Матвєєв Антон, чемпіон України з пляжного волейболу, майстер спорту України.

Олімпійський урок розпочав Аношкін М.І. повідомленням для першокурсників про сутність олімпійського уроку, його історію та традиції проведення на Кіровоградщині. З мультимедійною презентацією про досягнення вихованців факультету фізичного виховання на олімпійських аренах виступив професор Воропай С.М.

Надалі слово було надано олімпійським призерам Симоненку О. та Мезенцеву Р., котрі у формі діалогу зі студентами-першокурсниками розповіли про свою спортивну кар’єру та відповіли на численні запитання. Так, найтитулованіший на теренах Кіровоградщини велосипедист Олександр Симоненко розпочав займатися спортом в КДЮСШ № 3 у відділенні греко-римської боротьби, а найбільша відстань яку він подолав на велосипеді за один день становила близько 270 кілометрів. Руслан Мезенцев розповів про виснажливі щоденні 7 - 8 годинні тренування, згадав свої найбільш пам’ятні перемоги та поділився секретами як не втратити віру у власні сили після прикрих поразок і болючих травм. Спілкування пройшло жваво і корисно для усіх учасників заходу.

Для закріплення отриманих знань під час уроку була проведена олімпійська вікторина між академічними групами у якій перемогу святкувала група ФК 20 Б-І. Всі учасники олімпійського уроку отримали сертифікати НОК України та канцелярські товари з олімпійською символікою для плідного навчання.

За традицією урок закінчився загальним фото на згадку. Олімпійський урок мав також історичне значення. Вперше в історії університету та факультету фізичного виховання у його стінах одночасно побували два срібних призера Ігор Олімпіад.

Інформацію надано кафедрою теорії та методики олімпійського і професійного спорту.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись