• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Студенти ЦДПУ – у фіналі ХІV Літньої універсіади з волейболу класичного

Студенти ЦДПУ – у фіналі ХІV Літньої універсіади з волейболу класичного

Нещодавно гостинне місто Дніпро зустрічало учасників ХІV Літньої універсіади з волейболу класичного серед чоловіків. Знаковою подія стала ще й тому, що саме ці змагання розпочинають «малі олімпійські ігри» (саме так у спортивних колах називають Універсіаду) серед студентства.

Старту передував став успішний виступ українських студентів-волейболістів на ХХІХ Всесвітній універсіаді у китайському місті Тайбей. Нагадаємо, що жінки посіли третє місце, а чоловіки зупинилися за крок до п’єдесталу, поступившись у півфіналі чинним чемпіонам Універсіади – іранцям. Наше місто сміливо може пишатися капітаном чоловічої збірної – нашим земляком Валерієм Тодуа.

На першому етапі ХІV Універсіади України в боротьбу вступили команди з 21 області. Збірна Кіровоградщини, завдяки успіху на Універсіаді попереднього року (третє місце у зональних змаганнях), виступала у першій зоні. Крім нашої, до неї разом із дніпропетровцями увійшли збірні Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Визначним є той факт, що склад студентської чоловічої збірної на 95 відсотків сформований зі студентів нашого університету, лише Яременко Володимир є представником ЦНТУ.

Зональні змагання розпочалися саме грою нашої команди зі збірною Миколаївської області. Перші дві партії завершилися з рахунком 25:20 на нашу користь. Успіх забезпечили передачі капітана команди Олександра Забілястого, удари діагонального Владислава Валіхновського, стабільна гра у блоці Дмитра Сокуренка. У третій партії суперник намагався додати, але впевнені дії у захисті нашого ліберо Олександра Фалєєва не дали змоги миколаївцям “добити до підлоги”, в результаті – 25:22 на нашу користь.

Далі був парад відкриття, на якому спортсменів привітали ректор Придніпровської академії будівництва та архітектури, гостинний зал якої приймав змагання, а також представники апарату Комітету фізичного виховання МОН України у Дніпропетровській області.

Другий ігровий день був кульмінаційним: наша команда зустрічалася зі збірною Дніпропетровської області, основний склад якої становлять гравці волейбольного клубу «Дніпро», котрі виступають у вищій лізі України. І все ж таки, як п’ятьом кандидатам у майстри спорту вдалося переграти чотирьох майстрів спорту України з волейболу класичного? По-перше, у суперника склалося хибне враження, адже оцінював нашу збірну за спогляданням гри «з коліс». А по-друге, вони з легкістю віддали нам першу партію 16:25. Наша збірна, коли виграє першу партію, далі діє значно впевненіше, хоча й довелося проти сімох найсильніших гравців виставляти в атаку усіх десятьох своїх. На жаль, другу і третю партію ми віддали (19:25 та 21:25). Найнапруженішою була четверта партія, у якій левову частку роботи зробив догравальник Ігор Свірідов, якому асистував Антон Матвєєв. У гру першим темпом вступив аспірант кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Богдан Зіненко, якому допомагав третьокурсник Едуард Савчук. Тривалі «гойдалки» четвертої партії зупинились із рахунком 25:22 на нашу користь. П’яту за рахунку 2:2 виграє витриваліший та спритніший, і це були наші земляки – 15:12.

Третій ігровий день ознаменувався грою зі студентами Херсона, яку наша збірна виграла “всуху” 3:0 (25:22; 25:18; 25:16). Лідери нашої команди після попереднього напруженого двобою з господарями мали менше часу на відновлення, тож на майданчику змогли себе показати Ігор Зубко та Володимир Яременко.

Радує той факт, що вперше за останні 20 років збірна Кіровоградської області потрапила до фінальної стадії змагань студентської Універсіади, у якій будуть змагатись 8 кращих команд областей.

Керівництво нашого університету, зокрема президент волейбольного клубу «ФФВ ЦДПУ» ректор Олег Анатолійович Семенюк, декан факультету фізичного виховання Анатолій Леонідович Турчак і завідувач кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Сергій Васильович Бондаренко зробили усе можливе, щоб волейбольна команда взяла участь у зональних змаганнях ХІV Літньої універсіади.

Бажаємо спортсменам успішного виступу у фіналі!

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись