• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Студенти ЦДПУ імені В.Винниченка долучилися до всеукраїнського проекту #OlympicLab

Студенти ЦДПУ імені В.Винниченка долучилися до всеукраїнського проекту #OlympicLab

Нещодавно на факультеті фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся модуль «Основи бізнесу та кар’єри» проекту #OlympicLab, який реалізує Національний олімпійський комітет України за підтримки The Coca-Cola Foundation.

Спеціально для участі в проекті була запрошена Майстер спорту України міжнародного класу з таеквондо, чемпіонка України і Європи, член національної збірної команди Владислава Лягаєва. Незважаючи на юний вік, Владислава має значні успіхи в спортивній кар’єрі, здобуває ступінь магістра з фізичної культури і спорту та розпочала займатися тренерською роботою в міській КДЮСШ № 2. Відома спортсменка розповіла про свої успіхи та невдачі, згадала найяскравіші емоції та найбільші розчарування від виступів на змаганнях найвищого рівня, продемонструвала найцінніші нагороди. Владислава поділилася досвідом щодо того, які основні якості спортсмена-професіонала допомагають їй у повсякденній тренерській діяльності та відповіла на численні запитання студентів.

Завідувач кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Сергій Бондаренко та керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай розповіли студентам ЗВО про головні завдання та виклики професії тренера-викладача в сучасних умовах. Доповідачі акцентували увагу присутніх на особливостях організації навчально-тренувального процесу в окремих видах спорту, розповіли про необхідність співпраці з відповідальним бізнесом та меценатами для забезпечення участі талановитих вихованців у міжнародних змаганнях, а також наголосили на провідній ролі тренера в мотивуванні юних спортсменів до здобуття освіти та опанування професії, з метою подальшого працевлаштування. Відповідальний секретар обласного відділення НОК Вадим Бебко розповів про успішний досвід співпраці з Національним олімпійським комітетом України з питання залучення атлетів, які закінчили професійну спортивну кар’єру, до практичної адміністративно-організаційної діяльності в сфері фізичної культури і спорту.

За допомогу в проведенні заходу Владислава Лягаєва і представники кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту отримали від обласного відділення НОК літературу на олімпійську тематику, яку зможуть використовувати в навчальному процесі.

Всі присутні отримали із рук відомої спортсменки сертифікати учасника проекту #OlympicLab та сфотографувалися на згадку.

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись