• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Онлайн-зустріч «Пілотний проєкт з відновного правосуддя для неповнолітніх: робота психолога з учасниками»

13 жовтня 2022 року здобувачі освітньої програми «Право», студенти-консультанти юридичної клініки «Artium de lex» відвідали online-зустріч від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях на тему «Пілотний проєкт з відновного правосуддя для неповнолітніх: робота психолога з учасниками».

Протягом заходу психологиня, голова громадської організації «Асоціація професійного розвитку психологів та психотерапевтів в Україні» Руслана Мороз розповіла студентам про:

  • Поняття, сутність та основні засади медіації;

  • Учасників медіації, хто може бути медіатором та його компетенції;

  • Техніки проведення медіації та її переваги;

  • Пілотний проєкт з впровадження відновного правосуддя для неповнолітніх.

З 2019 року в Україні відповідно до спільного наказу Міністерства юстиції та Генеральної прокуратури впровадили пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

Застосування медіаціі дозволяє зменшити навантаження на судову систему та судові витрати, строки розгляду справ та відсоток оскаржуваних рішень та загалом соціальне напруження в суспільстві.

Велике значення має впровадження відновного правосуддя для неповнолітніх.  Це надає дітям можливість продовжувати навчання, не розлучатися зі своїми близькими та не потрапити під негативний вплив місць позбавлення волі.

Фахівчиня також, розповіла студентам про власний професійний досвід роботи з учасниками пілотного проєкту.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись