• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення»

Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення»

6 жовтня 2021 року на факультеті педагогіки, психології та мистецтв відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення», яку щорічно проводить кафедра педагогіки дошкільної та початкової освіти.

Вона завжди є пам’ятною для її учасників, оскільки стає для кожного з них вагомим кроком у наближені як до світлої особистості нашого земляка, геніального педагога, так і до глибшого розуміння його педагогічної спадщини, яку з повним правом можна назвати «педагогікою майбутнього».

Цьогорічна конференція виявилася особливою як за змістом (студентами було прочитана низка цікавих доповідей), так і за кількістю її учасників, та й за форматом, в якому вона проходила. До молодих науковців нашого університету приєдналися не лише студенти Олександрійського педагогічного фахового коледжу, що носить ім’я Василя Сухомлинського, а й студенти та педагогічні колективи ще трьох інших педагогічних коледжів: Балтського педагогічного фахового коледжу (Одеська область); Жовтоводського фахового педагогічного коледжу (Дніпропетровська область) та Новобузького фахового педагогічного коледжу (Миколаївська область).

З привітальним словом до учасників конференції звернувся в. о. декана факультету педагогіки, психології та мистецтв, професор Ярослав Володимирович Галета. Від професорсько-викладацького складу з доповіддю виступила доцент Ірина Григорівна Баранюк.

Всі присутні мали можливість переглянути відеоролик про факультет педагогіки, психології та мистецтв.

Особливо хвилюючим моментом було те, що до учасників конференції звернулася донька видатного педагога, академік Національної академії педагогічних наук України, професор, доктор педагогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України Ольга Василівна Сухомлинська.

Також на пленарному засіданні виступили студентки 4 курсу, які навчаються за спеціальностями «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта». Анна Горбунова представила доповідь на тему «Формування творчої особистості молодшого школяра у контексті ідей В. О. Сухомлинського» (Науковий керівник: доктор педагогічних наук, професор О.М. Ткаченко) та Альона Кириленко — доповідь на тему «Індивідуальний підхід до «важковиховуваних дітей» у спадщині В. Сухомлинського» (Науковий керівник: кандидат педагогічних наук, доцент Т.О. Прибора).

Презентація Кириленко А.О.

На завершення конференції була організована «віртуальна зустріч» з педагогом за допомогою старої кінохроніки та перегляд фільму «Сонце В. О. Сухомлинського».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись