• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Кафедра мистецької освіти взяла участь у благодійній акції «На хвилях музики та добра»

Кафедра мистецької освіти взяла участь у благодійній акції «На хвилях музики та добра»

25 травня 2022 року кафедра мистецької освіти ЦДПУ ім. В. Винниченка виступила з профорієнтаційним  концертом  у межах акції «На хвилях музики та добра», метою якої був збір коштів на доставку благодійної допомоги, яку зібрала для наших захисників та внутрішньо переміщених осіб українська спільнота міста Франкфурт-на-Майні (Німеччина).  Кафедра мистецької освіти бере участь  в таких заходах на постійній основі, згідно договору про  творче співробітництво з обласною науковою бібліотекою для юнацтва імені Є. Маланюка, укладеним рік тому.

Концертну програму викладачів, студентів та випускників кафедри мистецької освіти відкрила професор Алла Растригіна, яка привітала виконавців та глядачів та зауважила, що мистецька родина ЦДПУ завжди є активним учасником усіх найцікавіших мистецьких подій, що відбуваються в місті та області, у співпраці з флагманами молодіжного культурного та мистецького розвитку, одним з яких є Обласна наукова бібліотека для юнацтва імені Є. Маланюка під керівництвом Лариси Савенко.  Вона також наголосила, що сьогодні, коли на нашу землю прийшла біда, коли ворог намагається знищити Україну, творче об’єднання фахівців-музикантів у складі викладачів, випускників факультету та нинішніх студентів  ще міцніше згуртувалися  у нестримному бажанні підтримати своїм музичним доробком наші Збройні Сили та всіх мешканців міста, які, кожен по-своєму, наближають нашу перемогу.

Лейтмотивом концерту, організованого викладачами кафедри мистецької освіти С. Дьоміним, А. Растригіною, С. Колчіним, К. Дьоміним, Ж. Колосковою, І. Шевченко, М. Назаренко, було запрошення усіх охочих здобути якісну та високопрофесійну мистецьку освіту на навчання  на факультеті педагогіки, психології та мистецтв в ЦДПУ ім. В. Винниченка, й, зокрема, на спеціальність «Музичне мистецтво».

Натхненний гмін січових  стрільців «Ой, у лузі червона калина», у виконанні хору викладачів, випускників та студентів під керівництвом К. Дьоміна,  не залишило байдужими численних глядачів, які активно підтримували коштами благодійну акцію. У багатьох на очах виступили сльози, люди підходили і дякували артистам, адже справжнє мистецтво знаходить відгук у серцях людей.

 В концертній програмі з сольними номерами також виступили випускниця мистецького факультету, провідна актриса Кропивницького академічного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького Олена Михайлова, випускник факультету, викладач музичної школи №1 імені Г.Г. Нейгауза міста Кропивницького Денис Чернецький, відомий виконавець, соліст гурту «Контакт» Кіровоградської обласної філармонії Олександр Царюк, Народний артист України, доцент кафедри мистецької освіти Сергій Дьомін, а також відомий виконавець, викладач факультету й звукооператор концертної програми Сергій Колчін. Фінальним акордом стало натхненне виконання пісні О. Пономарьова «Україна переможе», яку із задоволенням підхопили всі присутні на акції. На цій мажорній ноті ведучі завершили акцію із побажанням добра, перемоги і надією на нові творчі зустрічі.

Кафедра мистецької освіти

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись