• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Обговорення ОПП «Початкова освіта та Організація виховної роботи» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 013 Початкова освіта

Обговорення ОПП «Початкова освіта та Організація виховної роботи» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 013 Початкова освіта

Ключовим завданням реформи вищої освіти є залучення зовнішніх та внутрішніх стейкхолдерів до розроблення та обговорення освітніх програм. У зв’язку з цим відбувалося обговорення освітньо-професійної програми «Початкова освіта та Організація виховної роботи» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 013 Початкова освіта у очному і дистанційному форматі.

В кінці листопада, 28.11.2023 року здобувачі освіти ІІ-ІV курсів за спеціальністю 013 Початкова освіта обговорили зміст та наповнення освітньої програми, визначили її переваги і недоліки. Серед студентів було обрано Савенко Анастасію, Сереногову Ірину, Куліш Марину, Цимбал Аліну, які брали участь в підсумковому обговоренні освітньої програми 14.12.2023 року.

29.11.2023 р. було обговорення освітньої програми між проєктною групою та групою забезпечення. Викладачі, що входять до групи забезпечення висловили свої побажання щодо покращення освітніх компонентів програми.

30.11.2023 року гарант програми доцентка Баранюк Ірина зустрілася з директоркою  комунального закладу «Ліцей «Вікторія-П» Кропивницької міської ради» та заступником з навчальної роботи в комунальному закладі «Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради» Овсейчук Оленою Анатоліївною щодо пропозицій удосконалення компонентів і проведення виробничих практик у закладах загальної середньої освіти.

14.12.2023 року відбулось підсумкове онлайн-обговорення освітньої програми «Початкова освіта та Організація виховної роботи». В обговоренні взяли участь представники студентського самоврядування, здобувачі освіти, які навчаються за цими освітніми програмами, стейкхолдери, розробники програми, а саме викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти Радул О. С., Андросова Н. М., гарант програми Баранюк І. Г. та завідувачка кафедри дошкільної та початкової освіти, професорка Котелянець Наталка Валеріївна.

Крім того до обговорення долучилися:

Одарченко Вероніка Ігорівна – кандидатка педагогічних наук, доцентка, професорка кафедри педагогіки, психології, початкової освіти та освітнього менеджменту КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Акімова Олена Михайлівна – кандидатка педагогічних наук, доцентка, доцентка кафедри педагогіки, психології, початкової освіти та освітнього менеджменту КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Пахомова Світлана Вікторівна – кандидатка педагогічних наук, директорка комунального закладу «Ліцей «Вікторія-П» Кропивницької міської ради» (за спеціальністю вчитель початкових класів, розробник програми).

Колісник Людмилі Миколаївні ‒ головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Серед рекомендацій на підсумковому обговоренні акцентувалася увага колег з КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради (Одарченко В. І., Акімова О. М.) на вилучені кваліфікації «викладач фахової передвищої освіти», оскільки це потребує більшу кількість освітніх компонентів для забезпечення даної кваліфікації.

Інформацію підготувала доцентка Баранюк Ірина

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись