• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

На факультеті фізичного виховання триває проєкт «Олімпійські лабораторії»

На факультеті фізичного виховання триває проєкт «Олімпійські лабораторії»

16 грудня 2021 року на базі факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася зустріч в рамках проєкту Національного олімпійського комітету України з напрямку «Основи бізнесу та кар’єри».

Професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту, керівник регіонального відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай розповів майбутнім тренерам про досягнення атлетів Кіровоградщини на Олімпійських іграх сучасності. З моменту заснування факультету фізичного виховання в 1956 році учасниками Олімпійських ігор стали 9 його випускників, а Олександр Симоненко завоював срібну медаль ХХVІІ літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї у змаганнях з велоспорту на треку. У підготовці олімпійців брали участь 24 тренери, які працювали на факультеті в різні часи.

Завідуюча кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту, майстер спорту з плавання, член збірної команди України в 1989 – 1991 роках, рекордсмен обласних змагань, переможець і призер чемпіонатів України Вікторія Бабаліч розповіла студентам про свою спортивну кар’єру, навела приклади, як заняття спортом допомогли їй в подальшій викладацькій і науковій роботі та побудові професійної кар’єри.

«Спорт загартовує людину. Спортсмен із юних років повинен раціонально використовувати кожну хвилину, а для цього потрібно навчитися правильно планувати свій насичений день, який містить навчання, тренування, самопідготовку та відпочинок. Ці складові необхідно враховувати при формуванні індивідуальної програми підготовки спортсмена на тиждень, місяць, рік, олімпійський цикл. Маючи такий досвід, набагато легше в подальшому працювати на керівних посадах, передаючи свій досвід молодому поколінню», — зазначила Вікторія Анатоліївна.

На завершення заходу головний спеціаліст обласного відділення НОК Микола Аношкін провів зі студентами олімпійську вікторину і передав підбірку літератури на олімпійську тематику для використання в роботі кабінету олімпійського і професійного спорту.

Кафедра теорії та методики олімпійського і професійного спорту

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись