• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студенти та викладачі факультету історії, бізнес-освіти та права відвідали захід «Безоплатна правова допомога — інструмент соціальної справедливості»

22 серпня 2022 року у кроп-хабі «Атмосфера МИР 2.0.» здобувачі освітніх програм «Право», «Правоохоронна діяльність», викладачі кафедри права та правоохоронної діяльності факультету історії, бізнес-освіти та права, студенти-консультанти юридичної клініки «Artium de Lex» відвідали захід «Безоплатна правова допомога — інструмент соціальної справедливості», який проводив Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Кіровоградській та Миколаївській областях. Крім організаторів заходу, спікерами також виступили практикуючі адвокати та представники Національної поліції України.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша висвітлила особливості роботи системи БВПД в умовах воєнного стану та акцентувала увагу на питаннях, з якими найчастіше звертаються наші співгромадяни до центрів та бюро правової допомоги. Заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях Олена Шишкарьова розповіла про поняття та зміст безоплатної правової допомоги та механізм її отримання. Анастасія Шепеленко, адвокатка, членкиня ГО «Десяте квітня» продемонструвала роль адвокатури у захисті прав біженців, внутрішньо переміщених осіб, осіб без громадянства. Капітан поліції, представник Управління прав людини Національної поліції України Микола Сульжук розкрив заходи, які вживаються для дотримання прав людини у діяльності поліції.

Захід викликав неабияку зацікавленість у слухачів, особливо у студентів-консультантів юридичної клініки, які активно ставили запитання та брали участь у дискусії.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись