• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

До 100-річчя заснування Полтавської трудової колонії імені М. Горького

До 100-річчя заснування Полтавської трудової колонії імені М. Горького

12–13 березня 2020 року викладачі факультету педагогіки та психології (кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти, кафедри педагогіки та менеджменту освіти) стали учасниками ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Технології професійної підготовки майбутнього вчителя: Сучасні моделі і компетентнісний дискурс педагогіки А. С. Макаренка» та Всеукраїнських науково-практичних семінарів «Управлінська майстерність керівника навчального закладу», «Управління проектами у сфері науки, освіти, інновацій та інформатизації», «Управління інноваційною діяльністю в освіті та виробництві».

Безсумнівно, відвідування Полтавської трудової колонії імені М. Горького (с. Ковалівка), якій від заснування виповнилося 100 років, стало яскравим зануренням у спадщину видатного педагога. Доповненням стало відвідування музеїв А. Макаренка («білого та червоного будинків»), де перші колоністи зі своїм вчителем почали історичне становлення особистості через «несопливу» (за висловом самого А. Макаренка) педагогіку для дітей, які зазнали складної долі.

Про світовий рівень вивчення й впровадження ідей системи А. Макаренка емоційно й фахово доповів Ткаченко А. В. – доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І. А. Зязюна Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Він же є членом Міжнародної макаренківської асоціації. На пленарному засіданні також виступили доктори педагогічних наук ЦДПУ Радул О. С., Ткаченко О. .М., Філоненко О. В.

Доповідачами Приборою Т. О., Баранюк І. Г., Довгою Т. Я., Андросовою Н. М., Шараповою Т. А. були представлені різні аспекти сучасного бачення можливостей застосування досвіду видатного педагога під час секційних засідань.

Також наші викладачі ознайомилися із цікавим досвідом роботи сучасного ліцею для обдарованих дітей, що розташований у с. Ковалівка й підтримує історичну спадщину А. Макаренка. Директор ліцею продовжує традиції щодо трудового виховання учнів.

Привітним виявилася Полтава у дні конференції. Викладачі факультету відвідали старовинне приміщення Учительського інституту, краєзнавчий музей, пройшлися до головного оглядового майданчика, а також зустрілися з нашими випускниками, що працюють у цьому місті.

Інформацію надала викладач кафедри
педагогіки дошкільної та початкової освіти
Н. М. Андросова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись