pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Міжнародний день соціального педагога

Міжнародний день соціального педагога

Щороку 2 жовтня відмічається Міжнародний день соціального педагога. Тому викладачі кафедри педагогіки спеціальної та соціальної освіти (Рацул О.А., Семез А.А., Руденко Ю.Ю.) та студенти спеціальності 231 Соціальна робота присвятили цей день важливій справі – відвідали КЗ "ЦЕНТР КОМПЛЕКСНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ФОРТЕЧНОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ КРОПИВНИЦЬКОМУ РАДИ".

Директор закладу Місюня Лілія Валеріївна із великою відповідальністю та захопленням представила заклад, створений для забезпечення денного перебування та соціально-психологічної реабілітації дітей з інвалідністю віком від 1 до 18 років. На сьогоднішній день заклад надає допомогу 90 дітям, проводячи з ними заходи, спрямовані на розвиток та коригування порушень розвитку дитини з інвалідністю, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

У Центрі працюють такі фахівці – вчитель-реабілітолог, вихователі, асистент вчителя-реабілітолога, лікар-педіатр, практичний психолог, логопед, фахівець з фізичної реабілітації та інші. Виховна діяльність з дітьми впроваджується за двома формами роботи: груповою (виховні заходи, лекції, круглі столи, тренінгові заняття, конкурси тощо) та індивідуальною (консультування, бесіди та вправи). В залежності від поставлених цілей і віку дітей виховна робота проводиться у формі різноманітних вправ. Особлива увага приділялась інноваційним технологіям: пісочній терапії, ізотерапії, арт-терапії, казкотерапії, гарденотерапії, холдінг-терапії, заняттям з використанням пластиліну та інше.

Важливою складовою Центру є організація роботи з батьками. Адже провідною формою роботи є тандем «фахівець - дитина - сім’я». Працює клуб батьків дітей з особливими потребами, який систематично проводить заняття, круглі столи, інформаційні години для батьків.

Весь колектив Центру працює на забезпечення належних умов життя та реабілітації дітей, які відвідують заклад, для підтримання належного іміджу та збільшення потенційних можливостей.

Лілія Валеріївна з радістю провела екскурсію закладом та показала специфіку його роботи. А також разом з викладачами агітувала наших студентів не бути байдужими до життя та розвитку таких діток і долучатися у ролі волонтерів та практикантів до роботи закладу та надання допомоги дітям з інвалідністю.