pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Бібліоквест магістрантів

Бібліоквест магістрантів

27 жовтня 2021 року магістранти групи 61 (ПОП 21 М) спеціальності 013 Початкова освіта за ініціативою професора Т. Я. Довгої завітали до приміщення Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка, де відбулися ознайомлювальна екскурсія та практичне заняття на тему «Інноваційні технології сучасної бібліотеки».

Перед магістрантами виступили: Олена Вікторівна Ліпей, заступник директора з наукової роботи та Маріанна Геннадіївна Маковей, завідувач відділу дитячого та сімейного читання.

Майбутні педагоги побували у всіх відділах бібліотеки, ознайомилися з бібліотечними фондами та інноваційними формами роботи сучасної бібліотеки (Айстопер, Буккросинг, Бібліотечний флешмоб, Бібліотечний десант, Флешбук, Бібліофреш, Буктрейлер, Бібліоквест, Бібліотечний non-stop, Бібліомікс, Бібліошоу, Бібліопікнік, Бібліокешинг, Бібліобар). Їхній увазі було представлено цікаві вироби, виготовлені працівниками відділу дитячого та сімейного читання (зокрема, розвивальні книги з тканини та фетру для наймолодших читачів) тощо. Магістранти переконалися, що сучасна дитяча бібліотека має величезні можливості для пропаганди дитячого читання та проведення культурно-дозвіллєвої діяльності з дітьми та їхніми батьками.

Інформацію підготувала професор Тетяна Довга