pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відбулася відкрита лекція на тему «Психологія навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку (ЗПР)»

Відбулася відкрита лекція на тему «Психологія навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку (ЗПР)»

18 жовтня 2022 року на факультеті педагогіки, психології та мистецтв відбулася відкрита лекція на тему «Психологія навчання та виховання дітей із затримкою психічного розвитку (ЗПР)». Її провела старший викладач кафедри психології та соціальної роботи, кандидат психологічних наук  Близнюкова Олена Миколаївна. На лекції були присутні студенти спеціальності 016.02 «Спеціальна освіта», викладачі кафедри.

Близнюкова О.М. висвітлила базові теоретичні та практичні аспекти проблем навчання та виховання дітей із ЗПР, розкрила особливості поведінки дітей з порушеннями розумової діяльності в результаті незрілості емоційно-вольової сфери й соціальних умов, а також зумовленої церебрально-органічними причинами.

Лекція проведена на високому науково-теоретичному і методичному рівнях та відповідає сучасним вимогам закладу вищої освіти. Заняття одержало схвальні відгуки. Зокрема, відзначено професіоналізм лектора, вміння зосередити увагу студентів на головних положеннях матеріалу лекції, застосувати прийоми пояснення, інтерпретації, рефлексії та створити творчу атмосферу. Підняті проблеми є надзвичайно важливими для професійного становлення майбутніх фахівців у галузі спеціальної освіти.