pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Студенти та викладачі кафедри мистецької освіти виступили з концертом на «Андріївських вечорницях»

Студенти та викладачі кафедри мистецької освіти виступили з концертом на «Андріївських вечорницях»

13 грудня 2022 року студенти-музиканти та викладачі кафедри мистецької освіти ЦДУ імені Володимира Винниченка виступили з великою концертною програмою на «Андріївських  вечорницях», що традиційно організовуються Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Євгена Маланюка під керівництвом директорки Лариси Савенко на початку різдвяних свят. Концерт не тільки створив чудову передріздвяну атмосферу, але й став прекрасною рекламою кафедри та університету для міської молоді, що є потенційними майбутніми абітурієнтами спеціальності «014 Середня освіта (Музичне мистецтво)».

Зі сцени,  стилізованої  під  внутрішнє вбрання  традиційної  української оселі, прозвучали українські народні й сучасні  пісні та інструментальні  твори у виконанні  викладачів та студентів кафедри мистецької  освіти: народного артиста України, доцента Сергія Дьоміна,  композитора  та співака Сергія Колчіна, студентів  Анни Мамченко, Ганни Усік, Анастасії Кононенко, Кирила Царенко, Сергія Радова,  Софії Гончарук, а також — випускника  нашого університету  Сергія Іваніхіна.  Головним меседжем виконуваних концертантами  творів  були любов до рідного краю, прагнення українців до Перемоги, їхні оптимізм та незламність.

Заключним  акордом концерту став виступ  хорового колективу викладачів і студентів кафедри під орудою Відмінника освіти Костянтина Дьоміна, який багато років працював  керівником студентського учбового хору  й рівень професіоналізму якого є неоціненним для вітчизняної мистецької освіти. Прозвучали відомі та улюблені усіма українцями пісні «Ой, у лузі червона калина»,  «Щедрик» та «Будьте здорові». За витонченість і філігранність звучання виконаних під управлінням Маестро  творів,  слухацька аудиторія й  учасники хору віддячили йому бурхливими оплесками.