pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

На кафедрі педагогіки та спеціальної освіти продовжує працювати методологічний семінар

Чергове засідання методологічного семінару відбулося 16.03.2023 року. Відкрив його завідуючий кафедрою к.п.н., професор Рацул А. Б., закцентувавши увагу присутніх на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді.

З темою власних наукових пошуків «Розвиток педагогічної освіти на Єлисаветградщині на початку ХХ соліття» виступила д.п.н., професор Філоненко О. В.

f1

У доповіді було закцентовано увагу на ґенезі, нормативно-правововому регулюванні, формуванні мережі відповідних закладів та інституцій, організації і змісту навчально-виховного процесу у закладах відповідного типу в означений історичний період, особливостях розвитку педагогічної освіти регіону та реформування. Доповідач підкреслила, що на території Кіровоградщини (Єлисаветградщини) педагогічна освіта розвивалося досить позитивно в якісному і в кількісному відношеннях. У цьому процесі були досягнення, які не втратили своєї наукової і практичної значущості та актуальності.

Виступ спонукав присутніх науковців до активного обговорення важливих аспектів окресленого питання в педагогічній теорії та практиці.

f2