pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Чорнобиль - трагедія та біль України

Чорнобиль - трагедія та біль України

До 38-ї річниці аварії на ЧАЕС викладачами кафедри психології та соціальної роботи Кушнір Н.С. і Рацулом О.А. та студентками четвертого курсу спеціальності 231 Соціальна робота Горбань Н. та Денькович А. було проведено відкритий захід "Чорнобиль. Трагедія та біль України".

Щороку 26 квітня весь світ схиляє голову в пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи, вшановуючи героїзм пожежних, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. За прикладом Японії, де в пам'ять про аварію на станції Фукусіма-1 виготовляють паперових журавликів, українці створили власний орігамі-символ трагедії на ЧАЕС - білу паперову троянду. Відео за посиланням https://www.facebook.com/share/p/J6f4ekx4sC9NfSmU/

Наша молодь не залишається осторонь цих подій, тому студенти спеціальностей 231 Соціальна робота, 053 Психологія, 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація, 024 Хореографія долучились до Всеукраїнського челенджу зі створення орігамі-троянд "Квітка відродження" в знак пам'яті про події 1986 року.

Під час війни українці відроджують національні традиції, надію на краще, віру в людство, в його здатність приймати правильні рішення і берегти своє довкілля, бути відповідальними перед майбутніми поколіннями.

Інформацію підготували Наталія Кушнір та Наталя Андросова