pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

День боротьби зі СНІДом

Перше грудня вважається Всесвітнім Днем боротьби зі СНІДом починаючи з 1988 року. Традиційним заходом до цього дня став благодійний концерт, який проводиться на факультеті педагогіки та психології.

СНІД – його називають чумою XXI століття. Про нього часто розповідають в школах, університетах, згадують в новинах та газетах. Ми, здавалося, знаємо про нього багато, але ж ці знання, ще гарантують безпеки. Кожен з нас думає, що з ним такого не трапиться, що на СНІД може захворіти хто завгодно, але тільки не він…у всіх тепліє надія, що їх це обійде. Можна сказати, що така ж надія була і в тих, хто зараз мусить жити з таким діагнозом. На сьогодні ліків від цієї страшної хвороби не існує. Не обов’язково вживати наркотичні речовини та вести розгульний спосіб життя; під загрозою може опинитися кожен, адже існує достатньо багато способів передачі інфекції.

Щорічний концерт, який проводиться на факультеті, має на меті нагадати людям про необхідність проведення профілактичних засобів щодо попередження хвороби та зібрати кошти на допомогу людям які живуть зі СНІДом.

Хвороба СНІД – це хвороба молодого покоління  (переважна більшість хворих  - люди до 30 років). На запитання: «Як жити з такою хворобою?!» Вони відповідають: «Жити! Просто жити! Любити, допомагати близьким та рідним, подорожувати, дружити, працювати, вчитися та все останнє!». Ці люди говорять, що вони почали цінувати кожну хвилину свого життя, усвідомили його велику цінність і не втрачають тепер ні хвилини.

Може, ця хвороба і дана людству на те, щоб ми трішки зменшили темп свого життя, почали помічати найдрібніші моменти щастя, з яких і складається пазл нашого життя. Тож нехай кожен день для Вас буде приємним та повним моментів від яких, як говорять, дух захоплює! Цінуйте життя та бережіть себе, адже хто це зробить як не Ви!

Матеріал підготувала студентка гр. 26 Колєва Катерина.