pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Salut!

З Вами студенти 43 груп факультету педагогіки та психології. Хочемо розповісти про наш факультет та заявити про себе і поділитися з своїми досягненнями та враженнями. Навчаючись в університеті вже чотири роки, ми поступово оволодіваємо основами майбутньої професії, відкриваємо нові горизонти саморозвитку та самопізнання, здобуваємо досвід творчої інноваційної діяльності.

Наша група – це колектив у складі 25 осіб на чолі з нашим любим куратором кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри практичної психології Шишовою Інною Олексіївною, на яку ми рівняємося і беремо приклад. Щодо самої групи, то ми – єдина «куля» з центром, яким є наша чарівна староста Сватко Руслана.

Навчання в нас дуже цікаве і різноманітне. Завдяки масі заходів на факультеті та креативних підходів викладачів до викладання нам немає коли сумувати. За всі наші 4 роки ми встигли побувати в різноманітних музеях, театрах, а саме: театрі ім. Кропивницького, ляльковому театрі, театрі «Резонанс», обласній філармонії.

З першого курсу ми брали активну участь у життя факультету. Першим нашим досягненням був «Вернісаж талантів», після нього група здружилася і об’єдналася. Вже на другому курсі було свято «Міс факультет», до якого активно готувалася вся група і дуже щиро вболівала за свою учасницю. На третьому курсі ми готували новорічне свято для дітей викладачів. Це була глобальна підготовка, адже  участь брало 3 групи і відповідальність лягла на кожного. Протягом 3 курсів в нас викладався  хор, ми активно співали на всіх святах: день Перемоги, свято Миколая для дітей сиріт, Шевченківські вечори, День відкритих дверей, 1 грудня.

Щодо пар, то це зовсім інший світ, але не менш цікавий! Наша професія пов’язана з викладанням у початкових класах та у дитячих садках. Ми розглядаємо безліч методик викладання і кожна по своєму нова і цікава.

Наприклад, методика трудового навчання нам відкриває світ рукоділля, ми виготовляємо своїми руками різні вироби. Пари з російської мови незвичні тим, що доводиться переключатися на іншу мову і проводити багато видів роботи на аудиторію. На українській мові ми пізнаємо методику роботи з дітьми, і конкретну структуру уроку. На природознавстві нас навчили проводити уроки в природі, ніколи такого більше не практикували на інших парах. Цікаво проходять пари з МФЕМУ, де лекції проходять у вигляді мультимедійних презентацій, а викладач коментує подану інформацію, і розкладає все по поличкам, як говорять студенти. На практичних заняттях ми навчилися самостійно оцінювати свою та інших навчально-методичну роботу. Цікавим експериментом була пара історії педагогіки біля університету, коли ми захищали і розповідали доповіді біля 5 поверхового корпусу на лавках.

4-й курс для багатьох з нас останій рік в університеті. Дехто покине цей храм науки, дехто залишиться, щоб здобувати нові вершини професії.

Але після завершення нашого навчання, як на мене, то забути нашу групу буде важко, особливо тим, хто був з нами. Бо ми промінчики тепла, креативні чарівні, неповторні особистості.

Навчання – це життя!

Як говорять  «Вік живи – вік учись», так і ми старанно гриземо граніт науки.

Навчаючись в університеті ми стали більш самостійними, впевненими, зрілими. Нам подобається навчатися на факультеті, бо ми не тільки здобуваємо майбутню професію, але і готуємося до самостійного дорослого життя.  

Матеріали підготували студенти гр. 43 факультету  педагогіки та психології.