pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Слово про факультет...

Вже другий рік ми, студенти 21 групи заочної форми навчання, навчаємося на факультеті педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Діяльність факультету педагогіки та психології, на нашу думку, спрямована на якісну професійно-методичну підготовку студентів, озброєння їх фундаментальними знаннями і конкретними психолого-педагогічними вміннями для роботи в  початкових класах шкіл Кіровоградщини і не тільки.

Студенти оволодівають педагогічними знаннями, науковими, розвивальними, формувальними і корекційними методами та прийомами на лекціях, семінарах і практичних заняттях.

Викладачі факультету докладають багато зусиль для професійного зростання майбутніх педагогів, спрямовують свою діяльність на розвиток студентів через формування потреби у високих культурних і духовних цінностях, через виявлення і розвиток творчого потенціалу кожного студента і потенціалу професійного та особистісного розвитку.

Самостійна робота студентів заочної форми навчання передбачає різноманітні види. І ми вдячні викладачам факультету за достатнє дидактичне забезпечення відповідними методичними матеріалами для самостійного опрацювання. Навчальні посібники та методичні рекомендації, які розроблені викладачами факультету, дають змогу нам, студентам заочної форми навчання, швидкими темпами оволодіти знаннями з  педагогічних дисциплін.

Студенти поглиблено оволодівають знаннями з психолого-педагогічної науки ще й у процесі написання курсових робіт. Тематика курсових робіт має дослідницький та експериментальний характер і охоплює найбільш актуальні проблеми педагогіки та методики початкового навчання, а також вікової психології, а саме: навчання, виховання, діагностики, розвитку, корекції особистісних якостей, пізнавальних процесів, навчально-виховної діяльності. Така підготовка дасть змогу майбутнім вчителям у практичній діяльності вести науково-дослідну, викладацьку і практичну роботу у галузях освіти, психологічного консультування.

Для нас факультет педагогіки та психології виступає джерелом педагогічних і психологічних пошуків та є тією науковою школою, яка долучає студентів до неперервної єдності викладання і дослідження.

Реалізація ідеї співпраці викладачів і студентів у процесі спільної науково-дослідної діяльності, педагогічного супроводу студентів у інноваційній навчально-професійній царині вищого навчального закладу, досягнення кожним студентом успіху в особистісному розвитку і навчанні, успішного працевлаштування дозволяє здійснити науково-методичний та психолого-педагогічний супровід підготовки спеціалістів, які відповідають сучасним вимогам педагога, які є конкурентоспроможними на ринку праці, компетентними, відповідальними, здатними використовувати на практиці отримані знання. Саме таких педагогів  готує  наш факультет педагогіки та психології.

Всі ми любимо свою професію, а факультет педагогіки та психології дає нам змогу вдосконалюватися в ній. Факультет — це велика родина, яка підтримує, допомагає, наставляє і надихає на нові звершення кожного члена цієї родини.

Ми бажаємо факультету педагогіки та психології залишатися кращим факультетом університету, продовжувати розвиватися, вдосконалюватися та жити довго і щасливо!

Студенти 21 групи
заочної форми навчання
Січень 2014 року