pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Навчальний посібник

Навчальний посібник «Корекційна педагогіка» складено викладачами факультету педагогіки та психології професором Рацулом А. Б. та доцентами Шишовою І. О., Рацулом О. А. Наукова праця рекомендована Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України (Лист № 1/11-12483 від 27.12.2012 р.) як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. 

Посібник розроблено відповідно до вимог Болонської угоди та містить необхідну навчальну інформацію про актуальні проблеми та завдання, принципи і методи, становлення і розвиток колекційної педагогіки. Приділяється увага питанням не тільки діагностування розвитку та поведінки дітей різних вікових груп, але і профілактики/корекції порушень розвитку, соціального спілкування та ефективного використання знань про психофізіологічний потенціал у формуванні особистості дитини.

У навчальному посібнику висвітлені особливості роботи з основними категоріями дітей із особливими освітніми проблемами. Значну увагу приділено порушенням поведінки, які можна спостерігати у дітей різних вікових груп: дошкільників, молодших школярів і підлітків.

Матеріали посібника рекомендовано до використання у самостійній роботі студентів.