• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

На кафедрі педагогіки та спеціальної освіти продовжує працювати методологічний семінар

На кафедрі педагогіки та спеціальної освіти продовжує працювати методологічний семінар

Чергове засідання методологічного семінару відбулося 04.11.22 року. Відкрив його завідуючий кафедрою к.п.н., професор Рацул А. Б., закцентувавши увагу присутніх на важливості дослідження різних напрямів науки, популяризації наукових знань серед студентської молоді.

З темою власних наукових пошуків «Сім’я та сімейне виховання в Херсонській губернії ХІХ – перша чверть ХХ ст. крізь призму соціального та етнорегіонального» виступила д.п.н., професор Окольнича Т.В..

Тетяна Володимирівна наголосила в своєму виступі на важливості та необхідності дослідження народної педагогіки у плані об’єктивно існуючих особливостей окремих регіонів, серед яких чільне місце посідала й Херсонська губернія. Саме це регіональне об’єднання відрізнялося специфікою соціально-педагогічного, економічного і культурного розвитку. Яскравим прикладом може слугувати те, що традиційна сільська сім’я, проіснувала до 20-х рр. ХХ ст., зберігши народну ментальність, вірування, культуру та побут.

У доповіді було закцентовано увагу на цінності системи сімейних стосунків, адже традиційна сільська сім’я сприяла формуванню першого і найціннішого досвіду – діти набували важливих трудових навичок, засвоювали основні моральні норми та правила поведінки. Все це сприяло досягненню розуміння різних сторін соціального життя та самоутвердження в ньому. Доповідач підкреслила важливість цих постулатів й для сучасної сім’ї та соціуму в цілому.

Виступ спонукав присутніх науковців до активного обговорення важливих аспектів окресленого питання в педагогічній теорії та практиці.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись