• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«Особливості реалізації програми проєкту Еразмус+ UTTERLY»

«Особливості реалізації програми проєкту Еразмус+ UTTERLY»

24.05.23 на факультеті математики, природничих наук та технологій відбулося засідання Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень. Анонсована тема засідання –  «Особливості реалізації програми проєкту Еразмус+ UTTERLY».

З доповіддю на тему  «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до вдосконалення викладацької майстерності» виступила доктор психологічних наук, професор Л.В.Клочек, яка презентувала результати проєктної діяльності команди UTTERLY, представила модулі освітньої програми з професійного розвитку викладачів ЦДУ імені Володимира Винниченка. Під час виступу увага була приділена також перспективам розвитку Центру сертифікації викладачів.

Старший викладач кафедри психології та соціальної роботи, кандидат психологічних наук, доцент О.М.Близнюкова представила до уваги слухачів «Рекомендації для закладів вищої освіти та наукових установ щодо внесення змін до інституційних політик з метою легалізації пріоритету «Вдосконалення викладання у вищій освіті», розроблені авторським колективом Інституту вищої освіти НАПН України, Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана, Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка.

Питання вдосконалення викладання та професійного розвитку НПП є одним із ключових пріоритетів розбудови Європейського простору вищої освіти, що передбачає реалізацію на рівні закладу вищої освіти на системній і безперервній основі політик, процедур, заходів, спрямованих на підвищення якості викладання і навчання із активним залученням у ці процеси студентів, викладачів, управлінського та адміністративного персоналу Університету та інших стейкхолдерів. Саме тому деякі положення визвали жваве обговорення у присутніх, а саме, положення про рейтингування та забезпечення якості вищої освіти.

Викладачем кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики  Ю.М.Верещак була піднята проблема впровадження Професійного стандарту на групу професій «Викладачі закладів вищої освіти». До уваги слухачів було запропоновано рекомендації щодо використання Професійного стандарту викладача на рівні ЗВО (інституційні політики, процедури, інструменти та освітні програми ПК / професійного розвитку НПП), розроблені авторським колективом Інституту вищої освіти НАПН України, ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України».

Всі учасники засідання наукового центру мали змогу задати запитання, прокоментувати та обговорити актуальні проблеми інноваційних підходів до вдосконалення викладацької майстерності.

Інформацію надано ст. викладачем
кафедри психології та соціальної роботи,
кандидатом психологічних наук,
доцентом Близнюковою О.М.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись