• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відбувся майстер-клас з каністерапії

Відбувся майстер-клас з каністерапії

24 квітня 2023 року відбувся майстер-клас з каністерапії «Використання людино-тваринної взаємодії для допомоги людям у різних життєвих ситуаціях». Ведуча: Вікторія Чумаченко, психологиня громадської організації «Реабілітаційний центр допомоги «Цінуймо життя» м. Кропивницький.

Каністерапія — це новий абсолютно для України метод реабілітації за допомогою спеціально навчених і відібраних собак. Сам термін «каністерапія» виник у 60-ті роки ХХ ст. у США, але як напрямок терапії це отримало свій розвиток із середини минулого століття.

У всьому світі є великі доробки і досягнення у цьому напрямку. В Україні лише за останні 5-7 років цей метод стає відомим. Це не тільки реабілітація, це може бути абілітація для дітей, які народилися із певними особливостями психофізичного розвитку: із синдромом Дауна, із ДЦП, із розладами аутичного спектру.

Захід показав нові перспективи розвитку двох спеціальностей Психології та Соціальної роботи, допоміг визначити нові напрямки роботи у практичній підготовці студентів, а також реалізував ідею психологічної посвіти в нестандартних цікавих формах.

Дякуємо Вікторії Чумаченко та її чотирилапим помічникам Найсу та Альмі, які допомагали  проводити майстер клас про людинно - тваринну взаємодію, а також  за щире спілкування!

На майстер класі учасники отримали знаннями про предмет та основні завдання напрямку каністерапії, про стан розвитку на території нашої держави та за кордоном, про види та способи взаємодії, про можливості використання собак психологами, педагогами та соціальними працівниками, про тваринозбереження. Чотирилапі продемонстрували деякі вправи та додали позитиву.

Наші студенти були дуже задоволені від спілкування з пухнастими друзями!

До вашої уваги фотозвіт з нашого майстер класу з каністерапіі!

Дякуємо колегам, хто брав участь у нашому заході, шукайте себе у фотозвіті!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись