• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДХОДІВ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗМІСТУ І МЕТОДІВ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ПРИ ВИВЧЕННІ НИМИ ДИСЦИПЛІНИ ТЕХНІЧНА ТВОРЧІСТЬ

Олександр Щирбул

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Анотація. У статті розглядаються проблеми використання інноваційних підходів до вдосконалення змісту й методів підготовки студентів.

Здійснено теоретичний аналіз наукових джерел, який дав можливість констатувати, що сучасна педагогічна наука потребує теоретичної розробки та впровадження в практику освітньої діяльності нових підходів до організації навчально-виховного процесу, який спрямований не на збільшення кількості знань, а на творчий розвиток особистості, на вироблення вмінь людини вчитися.

Зокрема, в публікації розглядаються та аналізуються конкретні приклади використання елементів проблемного навчання при викладанні лекційного матеріалу з дисципліни «Технічна творчість», використання методів розв’язання технічних завдань і задач, які сприяють формуванню у майбутніх учителів трудового навчання й технологій різних творчих здібностей.

Ключові слова: інноватика, методи навчання, творчість, творчі завдання.

Детальніше

Коментарі   

# Віталій Озірний 20.04.2017, 13:48
стаття змістовна і актуальна для сьогодення.
# Максим Токаренко 19.04.2017, 11:54
Погоджуюсь з думкою автора!
Використання інноваційних підходів зробить матеріал дисципліни більш цікавим і допоможе в заохочені до її вивчення.
# Анастасія Шаховська 18.04.2017, 22:19
Стаття на даний момент є досить актуальною,адже в ній на особливе місце винесене питанню використання інноваційних підходів до вдосконалення змісту й методів підготовки студентів.
# Трифонова Олена 18.04.2017, 09:55
Заслуговують на увагу запропоновані автором наробки щодо використання інноваційних підходів до вдосконалення змісту й методів підготовки студентів. Стаття цікава.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись