• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЗААУДИТОРНОЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ З БІОФІЗИКИ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТІВ

Владилена Федоренко

Криворізький медичний коледж

Анотація. Стаття присвячена дослідженню проблеми планування, організації, керівництва та контролю результатів самостійної роботи студентів вищих навчальних закладів. Розв’язання окресленого питання передбачається за рахунок створення та впровадження навчального посібника «Зошит для самостійної роботи» з основ біофізики та медичної апаратури для студентів І-ІІ курсів відділення «Лікувальна справа» Криворізького медичного коледжу. На основі аналізу, узагальнення й систе­матизації наукових джерел висвітлено психолого-педагогічні та методо­логічні аспекти організації позааудиторної самостійної роботи студен­тів, що включає вивчення обов’язкових питань навчальної програми. Зроб­лені у статті висновки можуть бути використані під час узагальнення теоретичних засад та створення методичного забезпечення самостійної роботи студентів.

Ключові слова: самостійна робота, методика навчання біофізики, активізація пізнавальної активності студентів, компетентний фахівець, інформаційно-методичне забезпечення. 

Детальніше

Коментарі   

# Світлана Стадніченко 21.04.2017, 19:12
Стаття змістовна і актуальна! Студентам важко орієнтуватися у такому потоці інформації, не у всіх сформовані навички самоорганізації . Автор вдало розподіляє управлінські функції викладача і наголошує на цілеспрямовану, заплановану організацію самостійної роботи.
# Трифонова Олена 18.04.2017, 09:51
Стаття є актуальною особливо в умовах, коли відбувається різке скорочення аудиторних годин.
# Олександр Щирбул 12.04.2017, 21:58
Проблема, яка розглядається в публікації є актуальною в сучасній моделі освіти.
Стаття має чітку структуру: визначено мету публікації, здійснено теоретичний аналіз проблеми СРС, виокремлено завдання організації та керівництва СРС, представлено методичне забезпечення СРС та ін.
Але, на мій погляд, в публікації є дискусійні моменти. Зокрема, автор зазначає, що «…одним із основних завдань викладача у вищій школі постає розумне поєднання репродуктивного викладання готових знань з організацією самостійної роботи ...». Чому ж лише репродуктивного викладання готових знань?
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись