• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«Сила казки» – виховний захід, присвячений дню народження Василя Олександровича  Сухомлинського

«Сила казки» – виховний захід, присвячений дню народження Василя Олександровича Сухомлинського

Чи варто дітям читати казки? Яка роль казки? Чи всі казки корисні? Як виховати дитину завдяки казці? Цими питаннями переймався педагог з великим серцем та світлою душею, В.О. Сухомлинський.

Казка – світ у якому дитина мандрує, навчається, переймає досвід, формує власне мислення. Це простір, у якому можливо все. Там, де фантазія не має меж, там, де завжди добро перемагає, там, де захоплююче, весело та цікаво. Значення казок у вихованні дітей важко переоцінити. Накопичуючи у собі мудрість минулих поколінь, вони мають справді чарівну силу: навчальну, розвивальну, творчу. Варто відзначити, що казки впливають на формування мислення дитини, на її поведінку протягом усього дитинства з перших днів життя.
В.О. Сухомлинський писав прекрасні твори для дітей, впроваджував гуманістичні аспекти в дитяче виховання. Його творчість викликає у дітей і батьків інтерес до казок, які виховують морально-етичні якості.

Величезне значення мають думки В.О. Сухомлинського щодо виховного значення казок у житті дітей. Саме казка, на його думку, задовольняє жадобу дитячого пізнання та інтерес до навколишнього. Чарівний і дивовижний, веселий і життєстверджуючий світ казок входить у душу кожної людини з дитинства, засіваючи її першими зернами добра, краси й справедливості. Жоден із жанрів літератури не користується у дітей такою популярністю, як казка. 

Чудовою нагодою для студентів-першокурсників факультету педагогіки та психології стала інсценізація казок В.О. Сухомлинського в обласній бібліотеці для юнацтва імені Є. Маланюка. Можна з упевненістю сказати, що кожний, хто долучився до заходу, доклав максимум зусиль, аби перевтілитися в обрану роль та донести все те, що хотів сказати автор своїм твором. Студентам вдалося перенести глядачів у світ казки, а самим бути провідниками її стежинами. Спостерігати з глядацьких місць за акторською грою учасників було певною естетичною насолодою. До визначення переможців конкурсу журі підійшло делікатно та гуманно, адже визначити кращих було напрочуд складно, тому місця були розподілені з урахуваннях індивідуального підходу, та жодна група не залишилася без нагороди.

А найголовнішим досягненням, стало моральне та духовне збагачення всіх присутніх на заході. Долучайтесь до мистецтва і ви ніколи про це не пожалкуєте.

Повідомлення підготувала студентка 1 курсу
факультету педагогіки та психології Діана Мельник

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись