• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Наукові конференції ЦДУ

Викладачі ЦДПУ взяли участь у міжнародній науковій конференції «Інформаційні та інноваційні технології в XXI столітті»

Викладачі ЦДПУ взяли участь у міжнародній науковій конференції «Інформаційні та інноваційні технології в XXI столітті»

15-16 вересня 2022 р. науково-педагогічні працівники Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка долучилися до участі в роботі 5-ої Міжнародної наукової конференції «Інформаційні та інноваційні технології в XXI столітті», яку організовано Вищою технічною школою в Катовіце спільно з Центральноукраїнським державним педагогічним університетом ім. Володимира Винниченка, Бердянським державним педагогічним університетом, Вищою школою економіки і менеджменту в Братиславі, Інститутом дослідження просторового розвитку, Інститутом підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка», Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку та Донецьким національним університетом імені Василя Стуса.

Конференція проходила в змішаному форматі: учасники, які змогли приїхати до Польщі, брали участь у роботі наживо, інші учасники приєдналися до зустрічі онлайн на платформі Google Meet.

Учасників конференції привітав ректор Вищої технічної школи в Катовіце професор WST доктор Александер Остенда, від нашого університету – проректор з наукової роботи доктор психологічних наук, доцент Лілія Клочек та проректори з наукової роботи закладів вищої освіти співорганізаторів. Всі виступаючі підкреслили важливість і актуальність означеного наукового заходу, його масштабність, наукову і практичну спрямованість.

Робота конференції здійснювалась за напрямами:

  1. Інформаційні та інноваційні технології в освіті
  2. Інформаційні та інноваційні технології в економіці і управлінні
  3. Інформаційні та інноваційні технології в житті суспільства.

Активну участь в обговоренні та висвітленні наукових проблем конференції взяли науково-педагогічні працівники факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка. Обговорювалися особливості партнерства і співпраці польського університету з різноманітними виробничими компаніями; авторська методика «Точки опори» для роботи психолога з внутрішніми і зовнішніми ресурсами особистості; тенденції на ринку телекомунікаційних послуг в Україні; особливості інтерактивного навчання та ергономіки взаємодії у системі «людина-машина»; використання новітніх технологій у лікуванні хворих на гострий калькульозний холецистит з респіраторною інфекцією на COVID-19; основні аспекти формування здорового способу життя та інші.

Не зважаючи на різноплановість тем доповідей, науковці охоче спілкувалися, ділилися враженнями, задавали запитання доповідачам, обмінювалися контактами та планували подальшу співпрацю.

Після пленарного засідання у вишах продовжилась робота в секціях. За результатами конференції академічним видавництвом польського вишу буде видано кілька колективних монографій, які будуть мати польський ISBN та DOI. Вони будуть розміщені і оприлюднені на сайті Вищої школи технічної в Катовіце для широкого загалу науковців та всіх, кого цікавлять інновації у різних галузях освіти, науки, економіки, техніки та медицини.

Бажаємо подальшого наукового зростання, співпраці і розвитку академічної мобільності між закладами вищої освіти!

Кафедра теорії і методики фізичного виховання

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись