• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Виробнича практика студентів спеціальності «Дошкільна освіта»

Виробнича практика студентів спеціальності «Дошкільна освіта»

Практична підготовка здобувачів вищої освіти є важливою складовою освітнього процесу. Відповідно до навчальних планів ОПП «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта. Дошкільна освіта» бакалаври проходять виробничу педагогічну практику у закладах дошкільної освіти. Цього року вона продить в онлайн – режимі.

Одним із завдань практики було виготовлення розвивальної книжки для дітей дошкільного віку та її презентація. Розвивальні книги - це чудовий помічник для батьків. Залежно від конструкції та наповнення, такі книжки сприяють розвитку уяви, мовлення, дрібної моторики та сенсорного сприйняття, збагаченню словникового запасу малюка. М’яка книжка навчить дитину розрізняти кольори, форми, текстури, предмети, цифри, властивості матеріалів тощо. Незвичайні книжки, виконані з тканини або фетру, формують у малят художній смак, стимулюють тягу до творчості, допомагають набути практичних навичок самообслуговування. Відкривання застібок-блискавок, ґудзиків, прищіпок удосконалює тактильне сприйняття навколишнього світу.

Виготовляючи такі книжки, студенти проявили творчість, натхнення, уміння працювати з різноманітними матеріалами та застосовувати різні техніки їх обробки. А презентуючи їх - знання психофізіологічних особливостей дітей дошкільного віку. Наші студенти ще раз довели, що вони є творчими та відповідальними.

Інформація надана професором Котелянець Н.В.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись