• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Пленерна практика «під знаком» нових вражень, яскравих пригод та творчої роботи

Пленерна практика що передбачена навчальним планом на 2016–2017 н. р. на мистецькому факультеті для студентів 43 групи художньо-графічного відділення характерна тим, що відбулася вона в осінній період, який милує око яскравістю осінніх барв, кольорів та витонченою стрункістю пам’ятників архітектури на фоні природи.

Завданням цьогорічної пленерної практики були саме архітектурні мотиви, пейзаж, людина на природі та композиційно-тематичні завдання з архітектурними мотивами. Для кращого сприйняття та відображення краси природи та передачі характерності побачених форм та відчутих барв, студенти 43 групи під керівництвом викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну: Гусєвої Л.Г. та старшого викладача Малежик Ю.М. мали змогу попрацювати під час пленеру на відкритому просторі у с. Соколівському та поїхати до колоритного м. Одеси.

Практика пройшла цікаво та насичено, для виконання завдань із зображення природи, студенти милувалися рідними краєвидами, просторами та архітектурою рідної області, а для насиченого культурно-просвітницького досвіду відвідали м. Одесу, де не лише плідно попрацювали, а збагатили кругозір відвідавши виставки у музеях: Одеського музею західного та східного мистецтва, Одеського художнього музею, музей сучасного мистецтва Одеси.

Скільки всього сказано про Одесу, що, напевно, немає сенсу говорити, яке це чудове і яскраве місто. Тут можна писати і море і численні театри або графічні мости, архітектуру в цілому або окремо взяті ансамблі, а, також, людей, які славляться іскрометним гумором та колоритом.

Разом із викладачами студенти відвідали Одеський національний театр опери та балету, де прослухали та побачили оперу П. Чайковського «Іоланта», яка вразила своєю казковістю та атмосферою, що створили актори та художники завдяки костюмам та декораціям. Пройшлися залами оперного театру побачивши його красу та розкіш архітектури в стилі бароко, із захопленням і враженнями ділилися із своїми друзями та батьками.

Отже пленерна практика пройшла під знаком нових вражень, яскравих пригод та творчої роботи студентів, про що розповідають їхні етюди та замальовки виконані в техніках олійного живопису та графічного мистецтва.

Інформацію підготували:
керівники пленерної практики мистецького факультету,
художньо-графічного відділення –
к. п. н., ст. викладач Малежик Ю.М.,
викладач Гусєва Л.Г.

Інформацію надано мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись