• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«СРІБНИЙ МОЛЬБЕРТ»

Студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету Геращенко Богдан (V курс) та Саражин Анна (IV курс) взяли участь у Всеукраїнському студентському конкурсі з живопису «Срібний мольберт», який проводився з 18 по 22 жовтня 2016 року в місті Ужгороді.

Засновники конкурсу - Закарпатська академія мистецтва та Фундація розвитку закарпатського мистецтва «ZakarpatArt». Конкурс проводився серед студентів ІІ – VI курсів вищих навчальних закладів мистецького спрямування та класичних педагогічних університетів. Метою конкурсу є підтримка талановитої студентської молоді, сприяння її самореалізації та творчого розвитку; підвищення якості фахової підготовки, удосконалення індивідуальної майстерності; активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, сприяння їх творчого самовираження; обміну досвідом щодо традиційних та новітніх методик навчання образотворчому мистецтву; популяризації традицій, досягнень і потенціалу закарпатської школи живопису. 44 найкращі студенти з 22 художніх вишів країни змагалися в Ужгороді у написанні пейзажів та портретів. Конкурсні завдання складалися з трьох етапів: І етап – міський пейзаж, ІІ етап – ландшафтний пейзаж; ІІІ етап - портрет натурника з плечовим поясом.

Цікавою та насиченою була програма учасників конкурсу: це і етюди на вулицях міста, виїзд на пленер до Невицького замку, виконання портрету в атріумі Закарпатської ОДА, куди завітав і губернатор краю Г.Москаль. Учасники конкурсу відвідали музеї міста: Закарпатський обласний художній музей ім.. Й.Бокшая, Ф.Манайла, приватний будинок-музей В.Микити, історичні архітектурні пам’ятки: Горянську ротонду ХІ століття, краєзнавчий музей. Студенти різних, представлених на конкурсі вишів, протягом п’яти конкурсних днів встигли познайомитися, поспілкуватися і здружитися.

Оцінювали студентські роботи визнані авторитети: президент Національної академії мистецтв А.Чебикін, відомі художники А.Криволап і В.Микита.

Наші студенти – Геращенко Богдан і Саражин Анна отримали дипломи та сертифікати учасників конкурсу, цінні подарунки і можливість брати участь в наступних фестивалях і конкурсах, які плануються вже майбутньої весни.

Л.Гусєва, викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну

Інформацію надано мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись