• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Скажемо «ні» сніговим заметам і почнемо створювати весну самі!

Під таким девізом організовувався позакласний захід у Комунальному закладі «НВО «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг»», студентами ЦДПУ ім. В. Винниченка мистецького факультету, 43 групи М.Хворост, Л.Шахман , У.Шкуренко.

Мета проведення заходу була спрямована на прищеплення любові до народного мистецтва та збереження національних традицій і стимулювання творчої ініціативи у учнів. Адже вишуканий та неповторний, петриківський розпис ‒ чудовий привід для гордості українців. В основі його барвистих візерунків лежить безмежна любов до рідного краю. Розмаїття квітів, листочків, ягід петриківського розпису захоплює, спонукає роздивлятися шедеври народного малярства годинами.

Під час заходу не лише молодші класи, а й старші разом з вчителями залюбки долучилися до створення елементів розпису для створення декоративного панно на стінах школи. Діти ознайомились з особливостями створення українського петриківського розпису, технологією малювання не лише звичайними пензлями, а й навіть відтисками пальчиків .

Основні елементи петриківських орнаментів – квіти, калинка, листя, виконанні юними художниками вражають кольорами, формою, оригінальністю. Зустрічаються не лише різні польові квіти, а й чарівні цибульки та фантастичні образи, вигадані юними майстрами. Так на стінах утворився свій, особливий світ краси та натхнення.

Для проведення заходу був підібраний дидактичний матеріал, який становив зразки української народної творчості (відеоряд з роботами майстрів, українська народна музика), що надало всім присутнім можливість естетично насолодитись багатством та красою рідної природи та надихнутись на створення нових шедеврів.

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись