• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ІНДУСТРІЇ МОДИ – 3D-ДРУК

УДК 687.016.004.94

Косяк Інна, Міщішина Анна

Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова

Анотація. Статтю присвячено проблемі вивчення і прогнозування процесів розвитку сучасної моди. Робота розкриває інноваційні тенденції модної індустрії початку XXІ століття: інноваційні технології 3D-друку в дизайні одягу, приклади нових технологій в дизайні одягу. Розглянуто вдосконалені методи 3D-друку, їх технологія, перевага, а також застосування їх в сучасній fashion-індустрії. Проведено всесторонній аналіз творчих розробок дизайнерів із застосуванням 3D-друку:створення колекцій за допомогою селективного лазерного спікання суконь від Iris van Herpen, нижньої білизни від Mary Huang, сукні Michael Schmidt, мехатронної сукні-павук від дизайнера-новатора Anоuk Wiррrecht, колекцій одягу Дані Пелег. Селективне лазерне спікання використовується при виготовленні не тільки одягу, але і взуття компанією Nike; окулярів та інших різних аксесуарів.

Ключові слова: дизайн, інноваційні технології, 3D-друк, лазерні технології, струйні технології, 3D-друкована мода.

Детальніше

 

Коментарі   

# Олена Трифонова 21.04.2018, 09:53
3D-це сучасні технології. За ними майбутнє. Тому підтримую думку автора про актуальність проведеного дослідження
# Теперенко Ольга 20.04.2018, 20:34
Дякую за статтю. Це дуже крута ідея,з використанням 3-д друку і дуже креативно. Круто, що ми йдемо в ногу з технологією.
# Оксана 18.04.2018, 23:34
Цікава та актуальна тема статті! Сподіваємось, що 3-д принтери найближчим часом стануть більш доступними, адже 3-д друк надає невичерпні можливості фантазії дизайнерів.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись