• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ ПО ВИЗНАЧЕННЮ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ЛЮДИНИ-ОПЕРАТОРА

УДК 378.371:53

Манойленко Наталія

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Анотація: Стаття присвячена особливостям та шляхи організації проведення лабораторно-практичних занять з методики трудового навчання, наведений оптимальний обсяг відомостей для підготовки студентів-майбутніх учителів технологій до визначення працездатності людини-оператора, пов’язаної з її професійною технологічною діяльністю. Акцентується увага на організації, матеріальному забезпеченні, проведення даного лабораторно-практичного заняття, з відповідними змінами і постійній модернізації навчального середовища, зокрема інтеграції засобів і обладнання, підготовки майбутніх учителів технологій до професійної діяльності в змінних, оновлених умовах.

Описано варіант лабораторно-практичного заняття, мета якого передбачає ознайомлення з ергономічними методами визначення працездатності людини-оператора, наведені ергономічні показники і норми щодо дослідження м’язової сили, витривалості статичного зусилля і зовнішнього подиху.

Ключові слова: ергономіка, навчальне середовище, ергономічні показники, людина-оператор, статичні зусилля, зовнішній подих.

 

Детальніше

Коментарі   

# Теперенко Ольга 20.04.2018, 20:45
Дякую за статтю. Ідея проведення лабораторно-пра ктичного заняття, є гарною. Тим самим, це і є гарним шансом для визначення працездатності. Це буде більш ефективнішим.
# Оксана 18.04.2018, 23:41
В статті наведена конкретна розробка лабораторно-пра ктичного заняття для визначення працездатності людини-оператор а, її ергономічними показниками та ін. Матеріал буде корисним для педагогів-практ иків.
# Ольга Єжова 18.04.2018, 16:24
Стаття дуже корисна та актуальна. Цікаво було б додати результати вимірювань, проведених на лабораторній роботі
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись