• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ОЦІНЮВАЛЬНІ ЗАДАЧІ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ РОЗВ’ЯЗАННЯ КОМПЛЕКСУ ДИДАКТИЧНИХ ЗАВДАНЬ ШКІЛЬНОГО КУРСУ ФІЗИКИ

УДК 372.853

Дробін Андрій

Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського

Анотація. Стаття присвячена розгляду одного з важливих понять шкільного курсу фізики - оцінювальним задачам. У статті проаналізовано завдання шкільного курсу фізики у сучасному освітньому процесі, підхід до класифікації задач у дидактиці фізики, місце даного типу задач у типізації задач та навчанні фізики у школі. Встановлено відсутність означення оцінювальної задачі та факт малодослідженості цього поняття. Сформульовано означення оцінювальної задачі, розглянуто її завдання та місце у шкільному курсі фізики, основні властивості, показання для застосування цих задач. На конкретних прикладах поданих оцінювальних задач показано реалізацію окреслених завдань цього типу задач у навчанні фізики, напрямки екстраполяції оцінювальних задач та самого оціночного методу на інші навчальні предмети, сфери науки та життя. Зазначено можливі позитивні здобутки, ефект та застереження щодо використання цих задач. У статті також запропоновано напрями подальших досліджень з даної тематики.

Детальніше

Коментарі   

# Левченко Л.О. 22.04.2018, 23:42
Цікаво і має практичне значення.
# Дмитро Кузів 20.04.2018, 21:46
Оцінювальні задачі є дуже цікавими, і повинні застосовуватися в загальноосвітнв х закладах, тільки тоді учні будуть розуміти суть фізичних явищ, і їм стане цікавіше вивчати сам предемет - фізику!
# Людмила Суховірська 20.04.2018, 20:10
Стаття актуальна. Проаналізований шкільний курс фізики в сучасному освітньому процесі. Введено поняття оцінювальної задачі. Ґрунтовно. Цікаво.
# Galina Kurnat 20.04.2018, 02:06
Розглянуті цікаві приклади оцінювальних задач
# Стадніченко Світлана 19.04.2018, 11:57
Проблема дослідження цікава і актуальна. Розвиток в учнів таких умінь оцінювання є важливим завданням для вчителя фізики.
# Олена Трифонова 18.04.2018, 21:55
Проблема розв'язування задач завжди гостро стоїть при організації освітнього процесу з фізики. Цікавим є виокремлення і приділення уваги "оцінювальним" задачам.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись