• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ТЕХНОЛОГІЯМ ВАЛЯННЯ З ВОВНИ

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Левінкова Марина, Трифонова Олена

Постановка та обґрунтування актуальності проблеми. Існують проблеми формування й розвитку творчих здібностей студентів, зокрема креативність майбутнього вчителя технологій – це запорука його професійного становлення в умовах Нової української школи (НУШ). Як зазначає А.А. Григор’єва [1]: «У наш час вища школа відчуває потребу в оновленні наукової бази, яка би дала змогу викладачам розвивати творчі можливості студентів і забезпечувати цей складний процес на належному професійному рівні. Для студентської молоді творча діяльність стає природною і необхідною формою пізнання матеріально-предметного світу, вона виявляє резерви особистості, шляхи власного вдосконалення. Тому проблема розвитку творчих здібностей студентів набуває особливої актуальності».

Детальніше

Коментарі   

# Юля 21.11.2018, 10:30
Дана стаття актуальна, оскільки технологія валяння з вовни буде новизною в процесі навчання і буде цікавою для студентів. Технологія валяння розкриває творчі здібності студентів.
# Анна 15.11.2018, 18:27
Я вважаю, що дана стаття дуже актуальна в наш час. Так, як я являюсь вчителем трудового навчання, для мене дана стаття є доречною в плані мого розвитку. З даної статі я дізналася багато нового. В майбутньому буду користуватися вашою статтею. Рекомендуватиму її своїм колегам та учням. Дякую Вам за таку корисну інформацію.
# Катерина Біла 15.11.2018, 17:50
В статті логічно поданий матеріал, що дозволяє в майбутньому використовувти її в особистих напрацюваннях. Для мене ця техніка не відома ще, але завдяки практичній частині, кожний студент чи вчитель може навчитись самостійно валянню, а після цього застосувати свої навики в роботі.
# Небога Юлія 15.11.2018, 17:47
Небога Юлія. Запропонована методика в статті є актуальною, тому що вона дає змогу розвинути творчі здібності студентів.
# Берун Інна 14.11.2018, 19:57
Ознайомившись із статтею Левінкової Марини "МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ТЕХНОЛОГІЯМ ВАЛЯННЯ З ВОВНИ " для себе особисто я виділила окремі техніки валяння:
суха техніка валяння (голка багато разів протикає вовну, доки та не зіб’ється) та волога (вовну обробляють мильним розчином, а потім труть до звалювання. також звернкла увагу на те, що для різних видів валяння використовують різну вовну. Вважаю доцільним те, що автор доцільно розписав обладнання
# Анастасія 14.11.2018, 13:19
В статті запропонована методика проведення заняття в позаурочний час, що є актуальним. Це буде формувати у студентів саморозвиток, самовдосконален ня та розвиток творчого мислення.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись