• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

КОМПОНЕНТИ ІНФОРМАЦІЙНО-ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Трифонова Олена

Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року зазначає, що «Розбудова національної системи освіти в сучасних умовах з урахуванням кардинальних змін у всіх сферах суспільного життя, історичних викликів XXI століття вимагає критичного осмислення досягнутого і зосередження зусиль та ресурсів на розв’язанні найбільш гострих проблем, які стримують розвиток, не дають можливості забезпечити нову якість освіти, адекватну нинішній історичній епосі» [4]. Серед зазначених проблем актуальними є, зокрема, послідовне здійснення … інформатизації системи освіти, впровадження в освітній процес інноваційних та інформаційно-комунікаційних технологій. Проте науково-технічний прогрес викликав розвиток нових ідей. У зв’язку з цим постала проблема формування у майбутніх фахівців інформаційно-цифрової компетентності.

Детальніше

 

 

Коментарі   

# Людмила Суховірська 21.11.2018, 21:59
Стаття актуальна. Ґрунтовно розкриті компоненти інформаційно-ци фрової компетентності та цифрової компетентності згідно DigComp 2.0.
# Валентина Плющ 18.11.2018, 14:26
В умовах інформаційного суспільства актуальним є зарубіжний і вітчизняний досвід формування інформаційно-ци фрової компетентності
з метою підвищення якості освіти
# Валентина Плющ 16.11.2018, 17:46
З метою удосконалення системи осіти в Україні вивчення світових тенденції розвитку педагогічної освіти взагалі та питання інформаційно-ци фрової компетентності зокрема, в сучасних у є досить актуальним в умовах сьогодення.
-1 # Компанієць Зоя 16.11.2018, 14:12
Я підтримую автора статті в тому плані, що небхідною умовою сьогодення є впровадження компонентів інформаційно-ци фрової компетентності як в основній так і у вищій школі.
# Віктор 14.11.2018, 16:30
В нинішніх умовах стрімкого впровадження в освітній процес інноваційних та інформаційно-ко мунікаційних технологій велику роль відіграє інформаційно-ци фрова компетентність. То ж розглянуте питання в даній працій є досить актуальним.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись