• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИКОРИСТАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ФІЗИКИ В СЕРЕДНІЙ ШКОЛІ

Юрій Бендес
Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка (Полтава)

Анотація. Досліджено методичну систему навчання фізики учнів, яка містить такі основні складові, як зміст курсу фізики, методи, засоби і технології навчання, форми його організації, навчальні й інформаційні ресурси. Створено навчально-методичний комп’ютерний комплекс «еФізика», спрямований на впровадження нових форм організації та технологій реалізації навчального процесу. До комплексу включено такі основні групи програм, як моделюючі програми та програми для проведення вимірювань, а також програма для тестування з метою контролю та самоконтролю якості засвоєння навчального матеріалу.

Розроблено комп’ютерні моделі з використанням комп’ютерного навчально-методичного комплексу «еФізика» у процесі вивчення питань курсу фізики. Створено освітній WEB-сайт для організації взаємодії між суб’єктами навчального процесу. Інтегроване застосування навчально-методичного комплексу «еФізика», сайту www.efizika.org.ua забезпечує належну інформаційну підтримку методичної системи навчання фізики.

Ключові слова: методична система навчання фізики, навчально-методичний комп’ютерний комплекс «еФізика», освітній WEB-сайт.

Детальніше

Коментарі   

# Світлана Стадніченко 21.04.2017, 20:05
Стаття надихає на діяльність! Створений автором навчально-метод ичний комп’ютерний комплекс «еФізика» вражає!! Успіхів у роботі!!!
# Людмила Суховірська 18.04.2017, 21:04
Актуально. Ресурс інформаційно-комунікаційних
технологій сприяє підвищенню якості засвоєння
знань і збільшенню ефективності навчання фізики.
# Трифонова Олена 18.04.2017, 00:50
Стаття цікава і актуальна. Заслуговує на відзначення створений автором навчально-метод ичний комп’ютерний комплекс «еФізика», спрямований на впровадження нових форм організації та технологій реалізації навчального процесу.
# Юлія 16.04.2017, 08:54
Безперечно ІКТ мають величезний потенціал для організації ефективного і цікавого учням навчального процесу!
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись