• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРИ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ

Оксана Гур’янова, Лілія Фетько
Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (Кропивницький)

Анотація. У статті звернуто увагу на необхідності формування у студентів вищих педагогічних навчальних закладів інформаційної компетентності та комп’ютерної грамотності. Розглянуто застосування сучасних інформаційних технологій при підготовці майбутніх вчителів трудового навчання; з одного боку, майбутні педагоги є споживачами інформаційних технологій, а з іншого – мають стати їх активними виробниками. У статті визначено, що студенти у своїй практичній діяльності найчастіше створюють презентації, інфографіки, кросворди, користуються графічними редакторами, автоматизованими системами проектування, програмами системи контролю знань. Запропоновано сучасні програми і ресурси для створення інтерактивних презентацій та контентного проекту й подачі текстів із застосуванням технології візуалізації, детально розглянуто роботу в сервісі Prezi та онлайн-редакторі Tilda Publishing.

Ключові слова: інформаційні технології, інтерактивні презентації, контентні проекти, технології візуалізації, вчитель трудового навчання.

Детальніше

Коментарі   

# Яна 24.04.2017, 15:54
Стаття є дуже актуалюною і важливою, оскільки в наш час інформаційні технології доцільно використовувати при підготовці спеціалістів будь-якого напрямку.
# Олена 20.04.2017, 16:31
Висновки гарні, тільки не зовсім відповідають змісту самої роботи...
# Тетяна Гордова 20.04.2017, 11:32
Стаття є корисною та актуальною.
# Тетяна Гордова 20.04.2017, 11:31
Я погоджуюсь, що стаття наразі є досить актуальною, адже використання інформаційних технологій у роботі вчителів є дуже важлививим. Використання таких програмних засобів надає ефективні результати.
# Максим Токаренко 19.04.2017, 11:44
Досить інформативна стаття. Авторами було висвітлено досить актуальну тему в наш час,особливо зараз коли сучасні інформаційні технології набувають найширшого застосування при підготовці майбутніх вчителів трудового навчання,і займають важливе місце в нашому житті.
# Наталия Манойленко 18.04.2017, 19:49
Стаття є актуальною і має велике практичне застосування! Авторами запропоновано створення інтерактивних презентацій,про екту, подачі текстів із застосуванням технології візуалізації, детально розглянуто роботу в сервісі Prezi та онлайн-редактор і Tilda Publishing, що є цінним матеріалом статті. Дякую за статтю!
# Ольга Єжова 18.04.2017, 18:57
Стаття актуальна і насичена корисною для викладача інформацією. ажливим є те, що в статті запропоновано сучасні програми і ресурси для створення інтерактивних презентацій та контентного проекту й подачі текстів із застосуванням технології візуалізації
# Василь Чубар 18.04.2017, 18:30
У статті розглянуто широкий спектр інформаційних технологій та їхнього використання у процесі підготовки вчителів трудового навчання. Запропоновані авторами підходи будуть корисними для викладачів та студентів.
# Сергій Рябець 18.04.2017, 16:27
Автори доступно висвітлили можливості й етапи створення презентацій у сервісі Prezi та продемонструвал и практичне застосування онлайн-редактор а Tilda Publishing. Вказані переваги й недоліки названих програмних засобів. Стаття зацікавила саме використанням відносно нових для освіти ІКТ.
# Катерина Гавриленко 18.04.2017, 15:21
Сучасні інформаційні технології набувають найчастішого застосування при підготовці майбутніх вчителів трудового навчання, тому на сьогодні дуже важливо упроваджувати їх в навчальний процес вищої школи, що
дозволяє вийти на новий рівень навчання.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись