• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДХОДІВ НАВЧАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН РОБІТНИЧИХ ПРОФЕСІЙ СФЕРИ РЕСТОРАННОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

Марія Реус
Чернівецьке вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету
(Чернівці)

Анотація. У статті зроблено спробу дослідити проблеми навчання майбутніх спеціалістів сфери обслуговування з урахуванням новітніх тенденцій сучасної педагогіки, пристосування змісту й рівня професійної підготовки до вимог і потреб закладів ресторанного господарства; розкрити сутність і особливості використання інноваційних педагогічних технологій в процесі викладання «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» професійно-технічних начальних закладів. Звернено увагу на застосування інтерактивних методів навчання, які дають змогу ознайомлювати учнів як із теоретичним, так і з практичним матеріалом. Автор статті у своїй педагогічній практиці віддає перевагу колективній методиці взаємонавчання, зокрема «взаємообміну темами» і «взаємообміну завданнями». Учень самостійно розв'язує певні ситуаційні проблеми на уроці, спираючись на свої потенційні можливості і вже набуті знання у процесі взаємодії «учень – інформація», «учень – ситуація», «учень – знання», «учень – проблема», «учень – учень», «учень – група» тощо. Застосування інноваційних підходів навчання висуває нові вимоги підготовки педагога до уроку.

Ключові слова: новітні технології, професійна компетентність, сучасний урок, інноваційні технології, інтерактивне навчання, кооперативне навчання.

Детальніше

Коментарі   

# Теперенко О. 21.04.2017, 17:26
Дякую,стаття актуальна. Ми живемо в сучасному світі і маємо сучасні технології.Все оновлюється,і потрібно йти в ногу з ним. Тому,краще всього,застосов увати сучасні методи начання.
# Віталій Озірний 20.04.2017, 13:47
стаття змістовна і актуальна для сьогодення.
# Ольга Пуляк 19.04.2017, 13:31
Погоджуюсь з автором статті, що при підготовці конкурентноспро можного фахівця сфери ресторанного обслуговування результативним є застосованя методів інтерактивного навчання. Стаття цікава, має практичне значення.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись