• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ЕСТЕТИКО-ПСИХОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Людмила Мартиненко
Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України (Київ)

Анотація. В даній статті розкрито культуротворчу функцію освіти, яка передбачає формування у молоді як інтерес до широкої освіченості, так і високого естетико-культурного рівня особистості. Естетичний смак – одна з найважливіших характеристик особистого становлення, що відбиває рівень визначення кожної окремої людини і визначається як здатність особистості до індивідуального відбору естетичних цінностей, а тим самим і до саморозвитку. Враховуючи специфіку роботи у сфері обслуговування, професійна підготовка фахівців цієї галузі повинна орієнтування на формування творчого підходу до трудової діяльності, розвитку професійних комунікативних навичок, уміння переконувати партнера по спілкуванню, формування вмінь орієнтуватися в культурологічній, художньо-естетичні і моральні ситуаціях, поводитись в житті відповідно до вимог, висунутих перед культурною, інтелігентної і професійної особистістю.

Ключові слова: сервіс, сфера обслуговування, освіта, професійна підготовка, педагогіка, естетика, психологія.

Детальніше

Коментарі   

# Теперенко О. 21.04.2017, 17:20
Зараз,є дуже багато сфер обслуговування. І як буде вести себе людина,котра обслуговує,то таким буде результат. Тому,є дуже важливою естетико-психол огічна підготовка. Чим краще підготовлений фахівець,то тим гарніші результати.
# Ольга Пуляк 19.04.2017, 13:44
Підготовка працівників сфери обслуговування з високим рівнем загальної особистісної культури є нальною потребою сучасного суспільства. Автор проаналізувала різні компоненти етико-психологі чної підготовки фахівців.
# Алла Кіктєва 18.04.2017, 13:17
Автором освітлено основні проблеми підготовки фахівців сфери обслуговування, дана тематика є актуальною в час
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись