• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Звіт студентів 4 курсу спеціальності “Середня освіта. Біологія та здоров’я людини” про проходження виробничої практики в школі

У четвер, 01 квітня 2021 року, відбулася звітна конференція з питань проходження виробничої практики в школі студентами 4 курсу спеціальності “Середня освіта. Біологія та здоров’я людини” денної та заочної форм навчання. На заході, який проводився в режимі Zoom-конференції, були присутні:  завідувач кафедри біології та методики її викладання, професор  Гулай О.В., керівник практикою професор Дефорж Г.В., методист з педагогічного модулю доцент Кравцова Т.О., методист з психологічного модулю доцент Уличний І.Л. та куратор курсу доцент Аркушина Г.Ф.

 На конференції студенти прозвітували про виконану під час виробничої практики роботу. За період практики студенти виконували наступні завдання: аналізи сайту закладу загальної середньої освіти, навчальних програм, підручників з біології, аналіз досвіду вчителя біології та його блогу (за наявності), відеоуроків біології; вивчення нормативних документів; складання календарно-тематичних планів на період практики; розробку планів-конспектів різнотипових уроків з біології для 6-8 класів, а також конспектів позакласних заходів з біології; демонстрації моделей уроку та позакласних заходів, профорієнтаційного заходу. Виконання завдань з педагогіки та психології. Студенти удосконалювали уміння застосовувати технології дистанційного навчання, а також отримали нові навички. Зокрема, ними були створені навчальні класи на освітній платформі Google Classroom, де були розміщені усі матеріали, навчилися розробляти тести за допомогою гул-форм, створювали відеоролики. Студенти проходили курси підвищення кваліфікації на освітніх платформах («Всеосвіта», «На урок»), що підтверджено відповідними сертифікатами. Також залікові уроки були розміщені на освітній платформі «Всеосвіта», за що були отримані подяки та грамоти. Під час практики студенти також виконували завдання курсового проєкту.

Студенти 4 курсу успішно виконали всі завдання виробничої практики та вчасно подали на перевірку методистам звітну документацію. Методисти відзначили відповідальне ставлення студентів до проходження практики, старанність більшості студентів при виконанні завдань, належний рівень фахової, методичної та психолого-педагогічної підготовки, а також дали цінні поради, щодо майбутньої професійної діяльності майбутніх вчителів. Не обійшлося і без конструктивної критики і зауважень, які студенти врахують у майбутньому. Зважаючи на все вище перераховане, можна впевнено говорити про гідне становлення майбутніх вчителів та прагнення їх до професіоналізму в обраному напрямку освітньої роботи. Також студенти, методисти та викладачі висловили спільну думку: не дивлячись на те, що дистанційне навчання надає можливості опанувати інноваційні технології, нічого не замінить живого спілкування з учнями в школі.

Вітаємо всіх студентів “Середня освіта. Біологія та здоров’я людини” з успішним завершенням педагогічної практики!!!

студент групи  БХ17Б  Зосімов Євген,

керівник практики професор Дефорж Г.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись