• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Лекція «Організація STEM-орієнтованого освітнього середовища на засадах цифровізації»

Лекція «Організація STEM-орієнтованого освітнього середовища на засадах цифровізації»

08 квітня 2024 року в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників на тему «Цифровізація освіти та соціальні проблеми в сучасному техногенно-інформаційному суспільстві» відбулася лекція на тему «Організація STEM-орієнтованого освітнього середовища на засадах цифровізації».

Професійна програма підвищення кваліфікації розроблена Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка спільно з Центром українсько-європейського наукового співтовариства.

Всіх учасників стажування привітала проректор з наукової роботи ЦДУ ім.В.Винниченка, доктор психологічних наук, професор Л.В.Клочек.

Лекцію прочитали О.М.Трифонова – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ ім.В.Винниченка; М.І.Садовий – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ ім.В.Винниченка; Д.В.Соменко – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ ім.В.Винниченка.

Лектори зосередила увагу слухачів на таких питаннях:

  • Сучасні тенденції розвитку STEM-освіти в контексті цифровізації.
  • Особливості організації STEM-орієнтованого освітнього середовища з урахуванням принципів інноваційної педагогіки.
  • Використання цифрових інструментів та ресурсів для підтримки STEM-діяльності.
  • Формування STEM-компетентностей у здобувачів освіти.
  • Роль педагога в організації STEM-освітнього середовища.

Під час лекції лектори поділилися з аудиторією власним досвідом роботи за STEM-тематикою, а також запропонували слухачам практичні поради та методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та формування власного цифрового технопарку.

Лекція викликала жвавий інтерес у слухачів. Вони брали активну участь у дискусії, ставили питання лекторам та ділились власним досвідом роботи з STEM-освітою.

Кожен учасник підвищення кваліфікації отримає сертифікат та збірник тез науково-методичних доповідей в електронній формі.

Інформацію підготували д.пед.н., проф. О.М.Трифонова;
д.пед.н., проф. М.І.Садовий;
к.пед.н. Д.В.Соменко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись