• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Профорієнтаційна зустріч із учнями «Регіонального центру професійної освіти імені О.С.Єгорова»

Профорієнтаційна зустріч із учнями «Регіонального центру професійної освіти імені О.С.Єгорова»

4 квітня 2024 року відбулась профорієнтаційна зустріч із учнями «Регіонального центру професійної освіти імені О.С.Єгорова». Захід був організований за підтримки вчителя інформатики та інформаційних технологій закладу освіти Волошинової Ірини Вікторівни та студентів спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) групи ЦТ23М Хомича Віталія, Шершня Богдана, Малчевського Валерія Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Захід, організований з метою показати можливості та переваги робототехніки, а також навчити учасників керувати роботами шляхом проведення змагань.

Студенти-практиканти представили широкий спектр демонстрацій та запросили учасників заходу приєднатися до всіх відкритих заходів і навчання на спеціальностях університету. Також всі учасники отримали запрошення на заходи тижня факультету математики, природничих наук та технологій ЦДУ ім. В. Винниченка.

Під час заходу Шершень Богдан продемонстрував роботів різного призначення та робочі моделі. Це створило захоплюючу атмосферу, де учасники мали можливість побачити та взаємодіяти з різними технологічними рішеннями.

Центральною подією стали змагання роботів на спеціальній арені. Всі бажаючі були додані до турнірної сітки, яка формувалась випадковим чином, надаючи кожному учаснику рівні можливості виявити свої навички.

Кожен робот, оснащений тримачем із голкою та повітряною кулею, керувався учасниками заходу за допомогою спеціального додатку. Перемога у раунді належала учаснику, який першим здійснив пробивання повітряної кулі робота суперника керуючи своїм роботом. Цей захоплюючий формат не тільки спонукав учасників до активної участі, але й розвивав їхні стратегічні та технічні навички.

Учасники не лише взяли активну участь у змаганнях, а й відкрито обмінювалися досвідом та ідеями щодо використання робототехніки в різних сферах життя. Заходи такого роду важливі для стимулювання діалогу та обміну ідеями у галузі робототехніки. Висловлені учасниками думки підкреслюють важливість цієї сфери для сучасного світу та її потенціал для розвитку та інновацій.

Ця зустріч стала важливим кроком у сприянні розвитку та поширенню знань у сфері робототехніки, і спільні очікування на подібні ініціативи у майбутньому свідчать про успішність заходу.

Інформацію підготували студенти групи ЦТ23М
Хомич Віталій, Шершень Богдан, Малчевський Валерій

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись