• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

“Бої Роботів” до тижня факультету!

“Бої Роботів” до тижня факультету!

18 квітня 2024 р. з нагоди тижня факультету математики, природничих наук та технологій ЦДУ імені В. Винниченка за ініціативи команди Krop_Robots та кафедри математики та цифрових технологій відбулася захоплююча подія - "Бої роботів"!

На другому поверсі 7-поверхового корпусу ЦДУ імені В. Винниченка вирували справжні змагання, з нашими найкращими робототехнічні творіннями.

Захід мав не одну цікаву локацію, де діти та всі бажаючі мали можливість спробувати свої сили в управлінні роботами, створеними та запрограмованими студентами нашого університету. Наприклад, обхід перешкод роботом-павуком, управління Ладифіком для подолання перешкод та здобування цілі, сигналізація та ще кілька цікавих локацій. Це не тільки продемонструвало потенціал університету в цій сфері, а й талановитих студентів нашого факультету разом з командою Krop_Robots.

"Бої роботів" зацікавили не лише знавців цього напряму, а й людей, що стикаються з цим уперше. Завдяки доступним та цікавим локаціям, захід став справді пізнавальним та розважальним для всіх.

Кульмінацією і головною подією заходу стали змагання з використанням роботів EV3, які створили учні гуртка Krop_Robots (керівник: Денис Павлюк студент 4 курсу спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології); ментор: Сніжана Грек студентка 2 курсу спеціальності Комп’ютерні науки; заступник керівника: Владислав Губар студент 4 курсу Середня освіта (Трудове навчання та технології); асистенти: Софія Побіяха та Юрій Колесник студенти 1 курсу спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології). Команди старанно збирали цих роботів не один тиждень, для того щоб презентувати їх і позмагатися. Налаштовані на перемогу, вони зійшлися на полі бою, де кожен робот виконував свою чітко визначену програму. Не зайвим буде зазначити, що обидві команди продемонстрували гідний рівень підготовки, командний дух та завзятість.

Учасники локацій отримали за свої досягнення невеликі призи, розроблені та виготовлені за допомогою 3D-друку студентами факультету математики, природничих наук та технологій.

Загалом, захід вийшов надзвичайно цікавим та захоплюючим. Дякуємо команді Krop_Robots та студентам нашого факультету за організацію цієї чудової події!

Далі плануються ще більш цікаві та масштабні змагання!

Інформацію підготували студентка групи ЦТ23Б Побіяха Софія та
завідувач кафедри математики та цифрових технологій О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись