• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Магістри спеціальності “Середня освіта (Географія)” звітували про виробничу практику в закладах загальної середньої освіти

Магістри спеціальності “Середня освіта (Географія)” звітували про виробничу практику в закладах загальної середньої освіти

Завершилась виробнича практика в закладах загальної середньої освіти студентів, які навчаються на другому (магістерському) рівні вищої освіти за освітньою програмою “Середня освіта (Географія) та краєзнавчо-туристична робота”. Підбити підсумки та обмінятись досвідом студенти та методисти змогли на звітній конференції.

Метою виробничої практики є підготовка студентів до самостійного виконання основних функцій педагогічної діяльності вчителя географії в старшій школі та організатора краєзнавчо-туристичної роботи в школі/керівника краєзнавчо-туристичного гуртка; становлення і розвиток педагогічних компетенцій, формування професійних умінь і навичок, виховання особистості майбутнього вчителя. Практика включала чотири модулі: методичний, фаховий, виховний та організаційний.

Виробничу практику студенти групи ГК23М проходили на базі закладів загальної середньої освіти м. Кропивницький, зокрема: комунального закладу "Ліцей "Максимум" Кропивницької міської ради", комунального закладу "Ліцей "Центральний" Кропивницької міської ради", комунального закладу "Ліцей "Нова Українська школа" Кропивницької міської ради". Для проходження практики студенти були прикріплені до одного з 10-11 класів, де проводили уроки географії, позакласні та виховні заходи, організовували краєзнавчо-туристичну та профорієнтаційну роботу з учнями.

Керівництво виробничою практикою магістрів та методичний супровід здійснювала кандидат географічних наук, доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Маслова Наталія Миколаївна.

На звітній конференції студенти поділилися враженнями від педагогічної практики в старших класах, обмінялися набутим досвідом педагогічної діяльності та методичним напрацюваннями. Так, студентка Баліцька А. представила результати власної науково-дослідної роботи з теми “Використання геосервісів на уроках географії в старших класах”. Малєєва А. поділилася досвідом застосування групової роботи учнів на уроках географії. Інші доповідачі в своїх виступах торкнулися питань організації процесу навчання географії в старших класах з використанням інформаційно-комунікаційних, розвивальних та інтерактивних технологій навчання. Під час виробничої практики студенти реалізували експериментальну частину досліджень, які вони проводять в рамках підготовки кваліфікаційних робіт.

Конференція пройшла у формі активного діалогу, обміну думками, спілкування колег з актуальних проблем сучасної методики навчання географії та освітньої галузі загалом.

На завершальному етапі керівник практикою Маслова Н. М. підвела підсумки конференції, оголосила результати практики студентів, проаналізувала їхню діяльність під час практики. Методист привітала студентів з успішним проходженням виробничої практики та висловила подяку адміністрації та вчителям закладів загальної середньої освіти, на базі яких проходила практика, за надану можливість для отримання студентами досвіду практичної діяльності та методичний супровід.

Підготувала доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Маслова Н.М.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись