• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Вітаємо переможницю ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Методика навчання природничих наук"

Вітаємо переможницю ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань, спеціальності «Методика навчання природничо-математичних дисциплін» (Методика навчання природничих наук) Лєвшу Лілію Ігорівну – студентку І курсу природничо-географічного факультету спеціальності «Середня освіта (Природничі науки)» другого (магістерського) рівня вищої освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з отриманням диплому ІІІ ступеня та наукового керівника – доктора педагогічних наук, доцента, доцента кафедри природничих наук та методик їхнього навчання, в.о. декана природничо-географічного факультету Плющ Валентину Миколаївну.

2

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей (далі – Конкурс) проводиться щорічно під егідою Міністерства освіти і науки України з метою підтримки обдарованої молоді та створення умов для їх творчого зростання.

Порядок проведення Конкурсу регламентовано відповідним Положенням, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 18.04.2017 р. № 605, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 травня 2017 р. за № 620/30488.

У 2020/2021 навчальному році Конкурс проводився в особливих умовах адаптивного карантину, з дотриманням законодавства в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-V-2. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 р. № 1457 було передбачено проведення двох турів: перший тур – у закладах вищої освіти (за згодою), листопад 2020 року – січень 2021 року; другий тур – у базових закладах вищої освіти, лютий-квітень 2021 року.

У визначені терміни Центральноукраїнським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка організовано і проведено перший тур Конкурсу, за результатами якого наукові роботи трьох переможців з галузі знань, спеціальності «Методика навчання природничо-математичних дисциплін» (Методика навчання природничих наук), було направлено до базового закладу вищої освіти – Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини для участі в другому турі Конкурсу. 21-22 квітня 2021 року підведено підсумки і визначено  переможців.

Із нагоди Дня науки, 12-13 травня 2021 року, переможці Конкурсу взяли участь у Звітній студентській науковій конференції Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, на якій мали змогу презентували результати своїх конкурсних робіт науковій громадськості, отримати відзнаки та взяти участь в урочистостях, організованих адміністрацією університету.

Звітна студентська наукова конференція проводилась у форматі дистанційного зв’язку на платформі Google Meet і налічувала 73 учасники. Під час пленарного засідання конференції прослухано виступи здобувачів вищої освіти, які розкрили тематичну сутність дослідницьких робіт, їхню наукову та практичну значущість. Під час обговорення відповідали на запитання та дискутували.

3

Урочисту церемонію нагородження ініціативної, креативної і талановитої молоді проведено в.о. ректора університету – доктором юридичних наук, професором Є. Ю. Соболем, який висловив вдячність студентам та їхнім науковим керівникам за значні досягнення на ниві вітчизняної науки та особистий внесок у престиж та імідж університету.

1

Проректор з наукової роботи – доктор філологічних наук, професор С. П. Михида наголосив, що університет пишається здобутками свої студентів в науково-дослідній роботі. У якості заохочення та підтримання наукового ентузіазму студентам були видані грошові сертифікати.

Інформацію підготували:

студентка групи ПН19М Тихонова Анастасія

та куратор групи ПН20М к.х.н., доцент Терещенко О.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись