• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Результати виробничої (педагогічної) практики студентів спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології)

Результати виробничої (педагогічної) практики студентів спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології)

Здобувачі ступеня бакалавр четвертого курсу денної та заочної форми навчання спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) успішно пройшли виробничу (педагогічну) практику у закладах освіти. Вперше троє студентів: Владислав Губар, Анастасія Зибіна та Ірина Ліснича, проходили практику одночасно у двох закладах – закладі загальної середньої освіти КЗ «Гімназія «Ерудит» (як класні керівники) та Міжшкільному ресурсному центрі №1 міста Кропивницького (як вчителі технологій).

Досвідчені вчителі допомагали студентам підготуватися до виконання різноманітних функцій класного керівника та вчителя, поглиблюючи набуті у процесі навчання знання, уміння й навички. Упродовж роботи у закладах освіти майбутні учителі готувалася до самостійної професійної діяльності, проводили уроки, педагогічні та психологічні дослідження, виховні заходи.

Досвід проведення уроків в МРЦ надзвичайний, адже освітній процес вирізняється від традиційного та побудований на виконанні проєктів від початку і до завершення в межах чотирьох уроків підряд в один день. Тут важливе досконале володіння навчальним матеріалом, методикою та уміннями швидко орієнтуватися в навчальному середовищі. Наші студенти успішно справилися з поставленими завданнями під наставництвом вчителів, які є випускниками факультету математики, природничих наук та технологій.

За підсумками практики студенти презентували свої досягнення, результати роботи, ділилися досвідом та труднощами, які були під час практики.

Загалом усі студенти IV курсу спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) виконали усі завдання практики, вчасно підготували всю звітну документацію (робочий «Щоденник практики», звіт студента-практиканта, завдання з педагогіки та психології, опис організації одного з виховних заходів, розробку сценарію заходу з фаху та інші).

На звітній конференції методисти з фаху – професор Людмила Чистякова, старший викладач Ірина Царенко, викладачі з педагогіки – доцент Інна Краснощок, з педагогіки – доцент Сергій Мельничук проаналізували хід проходження практики та звітну документацію, наголосили на сильних і слабких сторонах, порекомендували, на що треба звернути увагу в подальшому та побажали успіху в майбутній професійній діяльності на учительській ниві.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись